Överfallet på Luntgatan kan ha varit en hämnd för tidigare gängkonflikter.


Den man som blev utsatt för det våldsamma överfallet på Luntgatan i oktober är en tidigare medlem i det kriminella gänget Outlaws. Grupperingen har tidigare varit i konflikt med de rivaliserande gängen Hells Angels och Black Cobra samt deras stödgrupp M16.

Mannen dömdes också, tillsammans med en annan Outlawsmedlem, för ett knivdåd i en lägenhet på Repslagaregatan 2012, som närapå tog livet av en man kopplad till Black Cobra-lägret.

Han dömdes då till tre års fängelse, men inne på Kumlaanstalten utsattes han själv för ett mordförsök av två personer från motståndarfalangen.

I samband med att han skulle släppas utsattes också hans familj för flera hot, berättar mannen i förhör. Bland annat fick hans mamma samtal där en okänd person hotade att skära huvudet av både henne och sonen. Vid ett annan tillfälle ska ett större antal personer ha dykt upp utanför mammans bostad och uppträtt hotfullt.

Även mannens syster ska ha utsatts för flera hot och dagen efter överfallet mot honom ska en okänd person ha stått på gatan utanför hennes bostad och siktat in med en pistol.

Mannen släpptes ur fängelse bara dagar före attacken, men hann däremellan träffa på en person som är kopplad till Black Cobra och som ska ha visat upp skjutvapen för honom på ett sätt som mannen tolkat som hotfullt.

Comments