Politiets MC-razzia endte i alkohol-bot på 2500 kroner

Politiet slo til mot lokalene til MC-klubben Hog Riders, senere Devils Choice, en februarkveld for snart to år siden. Klubben ventet opp mot 200 gjester til feiringen av et tiårsjubileum.
Razziaen ble gjort med bakgrunn i mistanke om ulovlig alkoholsalg og brudd på tolloven, uttalte politiet den gang.
Nå er oppgjørets time kommet for klubben, ved talsperson Øyvind Arntzen. Resultat: Et forelegg på 2.500 kroner for å ha «oppbevart store mengder alkohol i lokalene uten at det var gitt skjenkebevilling».

- Galskap

- Det er galskap. Den helgen aksjonerte politiet med flere titall mann, beslagla alkohol for 100.000-120.000 kroner og kastet folk på glattcelle. Og så ender det med en liten fillebot. Politiet skyter ikke engang spurv med kanoner, de skyter fluer, sier Arntzen til BT.
Han har nektet å vedta forelegget på 2.500 kroner. Dermed havner saken i retten.
- Dette viser bare det klubben har sagt lenge: Det er ikke forholdsmessighet mellom politiets innsats mot disse menneskene og de resultater som kommer ut av det, sier Arntzens advokat, Jørgen Riple.

- Dårlig butikk

Politiet beslagla rundt 1100 flasker øl, 80 liter brennevin og ca. 15 liter vin under razziaen, som ble mye omtalt i mediene. 13 utenlandske gjester ble stanset på Flesland og bedt om å reise tilbake dit de kom fra. Blant annet havnet to danske kvinner, en forsikringsrådgiver og en lærer, på glattcelle da de kom til Bergen.
- Hvis politiledelsen i Bergen er fornøyd med et forelegg på 2.500 kroner etter å ha sendt 20-25 mann ut på overtid, så for all del. De står fritt til å bruke sine ressurser der de mener de trengs. For meg fremstår det som dårlig butikk, sier Riple.

Comments