Rockersøn knaldet i international hashsag

Indsmuglet hash for millioner af kroner. Billedet er politiets dokumentation i en anden stor hashsag.

Et Hells Angels-medlem i 30'erne er nu blevet viklet ind i en stor international sag om smugleri af hash til flere millioner kroner.

Sammen med en anden mistænkt på 37 år blev manden fredag aften varetægtsfængslet i sagen, hvor yderligere op mod 16 personer sidder varetægtsfængslet.

De to er sigtet for at have smuglet ikke under 330 kilo hash fra Spanien til Danmark. Det store parti hash blev ifølge sigtelsen betalt ad to omgange i december med i alt 6.614.100 kroner.
Det nu varetægtsfængslede Hells Angels-medlem er søn af en indflydelsesrig veteran i rockerverdenen.

Sagen indgår i et større kompleks om hashsmugling fra Spanien til Danmark, og politiet har også rettet søgelyset mod et vekselbureau på Nørrebro i København, som mistænkes for at have hvidvasket omkring 50 millioner kroner fra hashhandel. De mange millioner blev vekslet til 500-eurosedler, der er en af de mest værdifulde pengesedler på verdensplan og er særligt populær i kriminelle kredse.

Københavns Politi har gennem de seneste måneder optrevlet den internationale hashring i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) og den spanske politienhed Odyco.

Se også: Flygtet bagmand udleveret i kæmpe hashsag

En 43-årig dansker menes at være bagmand i sagen. Han er tidligere, i 2005, dømt for omfattende narkohandel, men han stak under sin afsoning af til den spanske solkyst, hvorfra han ifølge politiet har organiseret smugling af op mod 2,5 ton hash til salg i Danmark sammen med to andre danskere. Store dele af hashen er ifølge politiet solgt i Pusherstreet på Christiania.

Den 43-årige blev anholdt 16. december i Spanien og lige før nytår udleveret til Danmark.
Anholdelsen var koordineret politiaktion, hvor politiet i Danmark slog til i en lagerhal vest for København, hvor to danske mistænkte og to tyske chauffører var i færd med at omlade cirka 400 kilo hash.

- Det er en stor international sag, som vi i længere tid har efterforsket sammen med politiet i Alicante i Spanien, sagde vicepolitiinspektør Lau Thygesen, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi, dengang om optrevlingen af hashringen.

Rockersønnen og hans kumpan er begge beskyttet af navneforbud og skal sidde varetægtsfængslet til 9. februar.

Comments