55 Hells Angels-medlemmar väntas åtalas på MallorcaI Spanien väntar en större rättegång mot flera medlemmar i Hells Angels. Det var i juli 2013 som spansk polis på Mallorca gjorde tillslag mot flera gängmedlemmar. Hells Angels aktivitet på den populära turistön har ökat under flera år. Deras verksamhet har i första hand handlat om att tvinga in kvinnliga turister i prostitution skriver dagstidningen ABC.

Tillslaget räknas som ett av de större i Europa mot Hells Angels. Hela utredningen ligger vid nationaldomstolen och domaren Eloy Velasco vid enheten för antikorruption och organiserad brottslighet.

Totalt väntas 55 personer bli åtalade för att tillhöra en kriminell organisation som ägnat sig åt utpressning, tvångsprostitution, människohandel, bedrägeri, penningtvätt och illegal internering bland annat. Bland de tre åtalade finns tre spanska poliser. Totalt rör det sig om 17 åtalspunkter.

Samtidigt finns en europeisk arresteringsorder utfärdad på ytterligare sju personer.

Huvudman för Hells Angels Mallorcasektion är Frank Hannebuth som i dagsläget sitter frihetsberövad. Han har tidigare varit ledare för gruppen i Hannover och haft goda kontakter i Turkiet. Flera gängmedlemmar lämnade Tyskland för Mallorca 2009 efter att myndigheterna gjort flera tillslag. På Mallorca startades en avdelning av Hells Angels Motors Club» (HAMC).

Några av de andra åtalade är bröderna Khalil Yousaf och Abdelghani Youssafi.

Comments