Må i fengsel etter trusler mot Vestby-firma

Det skal mannen i slutten av 50-årene ha sagt til en av de ansatte. Nå må han 90 dager i fengsel.

Det skriver Vestby Avis.

Dommen ble avsagt 5. februar i Follo tingrett og dreier seg om flere episoder i november og desember året før. Mannen skal ha blitt ilagt besøksforbud til firmaet i Vestby, men skal likevel flere ganger ha oppsøkt stedet.

Han har også lagt igjen trusler på telefon og sagt til ansatte: «Vi har en avtale, ta faen meg og grip sjansen mens dere har den, hvis ikke blir det en ny Orderud-sak» . Tiltalte skal også ha truet med å sette Hells Angels på saken.

I retten kom det frem at hele saken startet mellom en tvist mellom tiltalte og firmaet som har adresse i Vestby. Tiltalte mente at selskapet ikke hadde utført reparasjonsarbeid som avtalt på hans ene bolig og krevde 180.000 av selskapet.

Mannen, som for tiden sitter i fengsel, møtte ikke selv i retten, men der kom det også frem at han hadde kjørt til politistasjonen i Ski for å avgi forklaring - selv om han ikke hadde gyldig førerkort. Han har også blitt tatt for promillekjøring i Follo-distriktet.

I domsavsigelsen skriver Follo tingrett at det er snakk om tre alvorlige trusler, og at to av disse er fremsatt over tid og overfor samme personkrets. Dette mener de er straffeskjerpende.

Follo tingrett dømmer mannen derfor til fengsle i 90 dager. Til fradrag kommer 66 dager mannen har sittet i varetekt.

Comments