Tre häktade efter razzia mot BandidosKARLSTAD/KARLSKOGA: Flera häktade för grova narkotikabrott

Tidigt på morgonen slog poliser från Karlstad och Örebro till mot Bandidos hus i Karlstad och en lokal i Karlskoga. En större mängd narkotika påträffades och ett antal gängmedlemmar greps. 
– Det var polisens region Bergslagen som gjorde en insats mot organiserad brottslighet i Karlstad och Karlskoga, säger Mats Nylén som är kommunikationschef i den nya polisregionen som omfattar Dalarna, Värmland och Örebros län.
– Vi har en enhet i Örebro som jobbar uteslutande med organiserad brottslighet.

I gryningen

På tisdagsmorgonen, den 10 februari, gick poliserna in i Bandidos hus i Karlstad och i en lokal i Karlskoga där flera personer med anknytning till mc-gänget befann sig.
– Narkotika påträffades och ett antal personer frihetsberövades på båda adresserna. I Karlstad blev några senare anhållna, misstänkta för grovt narkotikabrott.
De som greps och satt anhållna i Karlstad frigavs efter förhör, men brottsmisstankarna kvarstår.

Häktade

Även i Karlskoga frihetsberövades flera personer. Tre män har nu häktats av Örebro tingsrätt.
– De häktade är från Karlskoga, de greps där. Alla är misstänkta för grovt narkotikabrott. Det är personer som tillhör Bandidossfären. De har samma yttre attribut och hör till samma krets.
Polisen är av utredningsskäl förtegen med detaljer om fallet. Enligt vad NWT erfar ska nio gängmedlemmar ha gripits under tisdagen och närmare ett kilo amfetamin finnas bland beslagen.
Ärendet handläggs av Internationella åklagarkammaren i Göteborg, som ansvarar för särskilt komplicerade mål mot den organiserade brottsligheten.

Samma dag

Samma dag som insatsen gjordes i Karlstad och Karlskoga anhölls fem män i Örebro misstänkta för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Två av de misstänkta ska ha anknytning till Bandidos. Ingen av dem är skriven i Värmland. Den utredningen leds av Ekobrottskammaren i Linköping.

Comments