Sandberg tager endnu en tur bag tremmer

Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. Han har ikke råd til at lade være, siger han til Ekstra Bladet 
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

- Fristen udløber mandag, men jeg har besluttet mig. Jeg går ind og sidder.
Rockeren Brian Sandberg betror Ekstra Bladet, at han - mere eller mindre frivilligt - tjekker ind på Hotel Gitterly for at afsone to måneders fængsel.

Med opholdet følger dog en vis form for belønning: 103.000 kroner - skattefrit - betalt af den danske stat.

Pengene gives som erstatning for to måneders uberettiget varetægtsfængsling, som Sandberg for knap to uger siden blev tilkendt.

Se også: Brian Sandberg vinder erstatningssag mod staten
Mangler to måneders fængsel

Betingelsen for at få pengene er dog, at rockeren, som blandt andet er kendt for at have skiftet klub fra Hells Angels til Bandidos, afsoner to måneders restfængsel fra en tidligere dom.

I forbindelse med den såkaldte store rockersag var han varetægtsfængslet i over to år og seks måneder, tiltalt for to drabsforsøg og for at beordre et kølleoverfald.

Drabsforsøgene blev Sandberg frikendt for, og dommen for kølleoverfaldet gav ham en straf på to år og fire måneder. Dermed havde han været varetægtsfængslet to måneder længere, end han skulle.

Da rockeren havde en dom på to måneders fængsel for kokainbesiddelse i bagagen forsøgte han igennem sin forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen at få staten til modregne med de to måneder, som han havde afsonet for meget.

Vil rejse med sin sønDet ville retten dog ikke gå med til, og Sandberg søgte erstatning, som han mod egen forventning fik.
Han betegner selv forløbet som en farce, og understreger, at den kommende afsoning er et signal til retssystemet:
- Det er et kraftigt signal at sende systemet, som er vildt nørklet skruet sammen. Det har været ligesom at svømme i dej, siger 48-årige Sandberg, som har talt med sin familie om sin beslutning.
- Alle bakker mig op i det. Det er skørt, men de forstår min beslutning. Jeg tager gerne 60 dage for 103.000 kroner skattefrit. Andet kan ikke betale sig for mig. Det er jo 1700 kroner udbetalt skattefrit om dagen.
- Hvad skal du bruge pengene til?
- Jeg skal i hvert fald ud at rejse med min søn. Vi skal et rigtig luksuriøst sted hen, men det er ikke besluttet endnu, præcis hvor vi skal hen.

Når fristen udløber mandag, vil Sandberg efter eget udsagn sætte sig til at afvente 'systemets tunge' sagsgang - denne gang en indkaldelse fra Kriminalforsorgen til næste afsoning.

Fængsel for sidste gangRockeren har samlet set siddet næsten ni år i fængsel. Men nu lover han, at det skal være sidste gang:
- Ja! Det kan jeg sige helt klart, lyder det.
- Du kan vel ikke ligefrem lide at sidde i fængsel - hvad tænker du om dit næste ophold bag tremmer?
- Det er ren rutine og røvkedeligt. Men 60 dage er ingenting, siger Brian Sandberg, som tiføjer, at hans længste fængselsophold var på syv år, da han i 1991 blev dømt for narkohandel.
 
Derfor kan Sandberg vælge mellem fængsel og erstatning
Brian Sandberg sad i forbindelse med den såkaldte store rockersag varetægtsfængslet i over to år og seks måneder, tiltalt for to drabsforsøg og for at beordre et kølleoverfald.

Drabsforsøgene blev Sandberg frikendt for, og dommen for kølleoverfaldet gav ham en straf på to år og fire måneder, og han havde dermed været varetægtsfængslet to måneder længere, end han skulle.
Da rockeren havde en dom på to måneders fængsel for kokainbesiddelse i bagagen forsøgte han igennem sin forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen at få staten til modregne med de to måneder, som han havde afsonet for meget.
- Det ville de ikke gå med til, da de ikke mente, han var berettiget til erstatning, så vi var nødt til at søge erstatning, og den har han nu fået, fortalte Michael Juul Eriksen i sidste uge, da Brian Sandberg fik tildelt erstatning.

For at få fingre i de 103.000 skattefri kroner skal Brian Sandberg dog ofre sig lidt.
- Han kan vælge imellem at få sløjfet de to måneders fængsel eller afsone dem og få pengene. Det skal han lige tænke lidt over, sagde Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.
Nu har Sandberg så altså valgt fængslet.

Comments