Smidt ud af Bandidos i ’bad standing’: Det her venter Sandberg


ARKIVFOTO. Foto: Teitur Jónasson

Brian Sandberg blev tirsdag dømt ude af rockerklubben Bandidos med stemplet ’Bad standing’. Her er der ingen hjælp at hente, her er han udstødt.

På den ene eller anden måde, har man brudt klubbens kodeks, hvis man ryger i ’Bad standing’. Man har gjort noget så alvorligt, at det ikke er nok at give medlemmet en reprimande. Der er ikke nogen anden udvej end ’Bad standing’.
»Det er bestemt ikke sjovt for nogen tidligere medlemmer at være i ’Bad standing’, men jeg kan kun forstille mig, at det er ekstra slemt, når man er så velkendt en person, fordi det gør det sværere at gemme sig,« siger Michael Green, talsmand for foreningen for tidligere bandemedlemmer, TBM Scandinavia.

Når man er i ’Bad standing’ i rockerverdenen er man mildest talt udstødt. Man skal holde sig langt væk fra miljøet og ikke krydse sin tidligere grupperings veje, lige som man nok heller ikke ønsker at møde dem tilfældigt på gaden. De mennesker, der før var dine ’brødre’ og venner, vil ikke længere have noget med dig at gøre.

Læs også:Nu forklarer Bandidos bruddet: Sandberg smidt ud efter sex-beskeder

»Pludselig er ens omgangskreds og bagland væk, man står i en form for ingenmandsland og føler sig nok lidt som Palle alene i verden. Det bedste man kan gøre, er et holde meget lav profil,« siger Michael Green.

Alt hvad der har sammenhæng til klubben skal hurtigt af vejen. Billeder skal slettes på Facebook og andre steder, rygmærket og eventuelle smykker skal afleveres og så kan tatoveringer med klubbens logo eller navn ikke beholdes, de skal fjernes eller tegnes over inden for meget kort tid. Typisk vil et udstødt medlem få tildelt en kontaktperson, som stadig er medlem af klubben, der holder øje med, at tingene bliver udført.

Læs også: Blev først afvist: Derfor kom Sandberg med i Bandidos

»Der er ikke direkte nogle nedskrevne regler om, hvad der kan ske eller ikke ske, når man er i ’Bad standing’. Det betyder, at alt kan ske. Man kan ikke vide sig sikker,« siger Michael Green.

Forlader man en rocker-klub på en god måde, kalder man det ’Left’. Her er man i såkaldt ’Good standing’, det vil sige, at man er gået fra klubben uden noget udestående og i god ånd. Man er altså ikke uvenner med klubben, og man kan beholde sin omgangskreds og kan fortsat begå sig i miljøet.
 

Comments