Tre såret i shopping-center: Hævn for tidligere opgør

Den alvorligst sårede ved skyderiet i shopping-centeret Fields på Amager skal være en cirka 17-årig ung mand, der er blevet skudt i ryggen. Han er kørt til Rigshospitalets traumecenter.

Se mere video på Local Eyes

De to andre ofre blev ifølge politiet ramt af henholdsvis skud og knivstik, men kun den cirka 17-årige er kørt på traumecenteret. Politiet mener, der er tale om to bande-relaterede grupper, som er stødt sammen.
- Vi har oplysninger om, at de to grupperinger tidligere haft haft sammenstød. Vi har mindst tre anholdte, siger Lau Thygesen chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet.
Politiet har ingen nærmere oplysninger om de såredes tilstand og ved ikke, hvor mange skud, der er affyret.

Flere øjenvidner oplyser til Ekstra Bladet, at de så flere gerningsmænd flygte fra selve indkøbscenteret ned til parkeringskælderen, hvor der ifølge politiet blev skudt.

En af mændene var ifølge vidnerne maskeret med en sort eller navyblå 'halsedisse' og hættetrøje. En anden var umaskeret, men havde armycut frisure.

  
Truede med kniveOpgøret startede tilsyneladende i indkøbscenteret, hvor et vidne fortæller om, at gerningsmændene truede flere med knive. Så løb de ned i p-kælderen, hvor opgøret ifølge politiet kulminerede med skyderi.

To elever fra Ørestad Gymnasium var gået i Fields for at spise frokost, da de først lagde mærke til flere maskerede mænd, der holdt i en sølvfarvet bil ved hovedindgangen til Fields, før de kørte.
- Efter vi havde spist gik vi hen til elevatoren på anden etage, hvor to kom spurtende forbi os og løb ned mod p-kælderen. Den ene var tildækket med 'halsedisse' og hættetrøje. Begge havde arbejdsbukser på, og dene ene holdt noget i hånden, som vi ikke kunne se, hvad var, fortæller den ene af gymnasieeleverne Mohammed til Ekstra Bladet.

FORMODET GERNINGSMAND 
  
En ansat i Fields fortæller til Ekstra Bladet, at han lagde mærke til en maskeret mand, der var helt formummet med en 'halsedisse', så man knapt kunne se hans øjne. Han gik hen mod en rulletrappe og otte-10 minutter senere vrimlede det med politi på stedet.

Regions Hovedstadens vagtcentral sendte den første ambulance kl. 12.09, som var tæt på og hurtigt fremme. Den næste ambulance var fremme klokken 12.18 og vagtcentralen endnu en ambulance samt to akutlæger, den ene regionens indsatsleder.
- Vi er kørt med to patienter, en til Rigshospitalet og en til Hvidovre Hospital, oplyser vagtcentralen til Ekstra Bladet. Regionen har ingen oplysninger om den tredje person, som ifølge politiet også blev såret.

  

Comments