Nekter Putins MC-venner inngang i Polen

 TETT FORHOLD:  Det er antatt at MC-bossen Alexander Zaldostanov (t.h) har et nært forhold til Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP Photo/RIA Novosti/NTB scanpix
TETT FORHOLD: Det er antatt at MC-bossen Alexander Zaldostanov (t.h) har et nært forhold til Russlands president Vladimir Putin(Dagbladet): Den planlagte Europa-turen til den russiske og beryktede MC-gjengen Nochniye Volki, eller «Nattulvene» på norsk, fortsetter å skape kraftige reaksjoner.

«Nattulvene», som blir beskrevet som Russlands svar på Hells Angels, skal etter planen følge i den Røde Armés fotspor fra Russland til Berlin for å markere at det er 70 år siden andre verdenskrig tok slutt.
Nektes adgang
Et av landene de planlegger å kjøre gjennom og besøke er Polen, men det vil ikke landet ha noe av.

Nå har polsk UD besluttet å nekte «Nattulvene» adgang til Polen, skriver BBC.

Turen er av mange blitt kalt en provokasjon, deriblant av Polens statsminister Ewa Kopacz.
Skal ha kjempet på Krim-halvøya
Grunnen er MC-gjengens angivelige nære forhold til Russlands president Vladimir Putin og deres angivelige deltakelse i kamper på Krim-halvøya etter at den ble annektert av Russland.

I desember i fjor besluttet USAs myndigheter å omfatte MC-gjengen i sanksjonene mot Russland som følge av annekteringen.

I begrunnelsen het det at «Nattulvene» hadde vært delaktig i aktiviteter som har «truet freden, sikkerheten, stabiliteten, suvereniteten eller den territoriale integriteten til Ukraina».

MC-gjengen ble i skrivet fra de amerikanske myndighetene blant annet beskyldt for å blant annet ha kidnappet en ukrainsk grensevakt i tillegg til å delta i kamper.

Starter lørdag
Den 6000 kilometer lange kjøreturen de har planlagt å begi seg ut på, skal gå fra Russland og så gjennom Hviterussland, Polen, Tsjekkia, Slovakia og Østerrike. Siste stoppested er altså Tyskland og Berlin.

Turen skal starte lørdag 25. april. Målet til «Nattulvene» er å nå Berlin før 9. mai, samme dag som Putin har invitert verdensledere til Moskva for en stor markering av krigens slutt.

Dit er det svært få vestlige statsleder som har tenkt seg.

 HAR KJØRT SYKKEL SAMMEN:  Her kjører Vladimir Putin motorsykkel sammen med «Nattulvene» i den russiske byen Novorossijsk i 2011. Til høyre kjører Alexander Zaldostanov. Foto: AP Photo/RIA Novosti/NTB Scanpix
HAR KJØRT SYKKEL SAMMEN: Her kjører Vladimir Putin motorsykkel
 sammen med «Nattulvene» i den russiske byen Novorossijsk i 2011.
Til høyre kjører Alexander Zaldostanov

Comments