Ny rockerklub slår sig ned i Danmark

'United Tribuns Forever' har for nyligt åbnet en afdeling i Åbenrå. Privatfoto.

En ny rockerklub ved navn United Tribuns Forever åbnede i januar en afdeling i Åbenrå.
United Tribuns Forever har afdelinger i Tyskland, hvor de flere gange har været i konflikt med blandt andet Hells Angels.

I følge Michael Ask, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), holder politiet altid øje med nye grupper, der slår sig ned i Danmark.

- Når der kommer en ny gruppering til Danmark, er vi selvfølgelig opmærksomme på, hvordan det eventuelt kan rykke rundt på magtbalancen indenfor organiseret kriminalitet, siger han til Ekstra Bladet.

Inflation i rygmærkerIndtil 2013 var det kun rockergrupperne Hells Angels og Bandidos, som opererede i Danmark, men siden da er der gået inflation i rygmærkerne.

Den hollandske rockergruppe Satudarah MC åbnede i november 2014 et klubhus i Bagsværd, og senere en ny afdeling i Glostrup på den københavnske Vestegn.

I februar i år åbnede tyske Gremium MC, der i hjemlandet sættes i forbindelse med våben, narko, prostitution og andre former for kriminalitet, en afdeling i Haslev.

Afviser at være kriminelleIfølge Facebooksiden 'United Tribuns Denmark' afviser den nye gruppe selv, at de skulle være en kriminel gruppering. Gruppen kalder sig i stedet et broderskab, der har stor fokus på kampsport og bodybuilding.
- United Tribuns Danmark er en forholdsvis ny gruppering, som minder om Satudarah og Gremium. De er forankret i det sønderjyske område, og man må formode, at de primært vil sætte sig på dén geografiske del af Danmark, fortæller Michael Ask fra NEC.

Ifølge Michael Ask er det med tiden blevet svært at skelne imellem bander og rockergrupper.
- Flere bander er begyndt at tillægge sig nogle af de ting, som man kender fra rockerne, herunder veste og andre symboler, som viser, hvilken gruppe man hører til.

Comments