Politi: Klubhus skulle brændes ned og bandefolk dræbes

PRIVATFOTO


Fem mænd har i mere end et halvt år siddet fængslet i en sag om drabsforsøg og livsfarlig brandstiftelse i bandemiljøet i Odense og Fredericia.


Sagen har været hemmeligholdt af politiet og har i retten kørt for såkaldt dobbeltlukkede døre. Det betyder, at alle detaljer om sagen er blevet holdt skjult for offentligheden.


Ved aktindsigt er Ritzau kommet i besiddelse af retsbogen i sagen, hvor det blandt andet fremgår, hvad der ifølge politiet er foregået.


Ifølge politiets sigtelser har to bagmænd, som fortsat er på fri fod, været toneangivende i planlægningen af to drab. Fire af de fem sigtede i sagen har ifølge politiet deltaget i planlægningen.
De sigtede tilhører angiveligt miljøet omkring Fredericia-banden Bosperus, som ligger i strid med banden Black Army, der har klubhus i Odense.


De fem sigtede ville ifølge politiet ud over de to drabsforsøg anstifte en farlig brand i Black Army-klubhuset. Branden skulle antændes ved hjælp af molotovcocktails, som skulle kastes gennem klubhusets ruder.


Fire af de sigtede blev dog anholdt af politiet natten til 3. september sidste år, da det angivelige brandattentat skulle foregå.


Det mislykkede brandattentat var ifølge politiets teori formentlig udløst af, at det i dagene forinden ikke var lykkedes for gruppen af medsammensvorne at dræbe de to personer, som man ellers havde planlagt.


Ifølge politiets sigtelse skulle to af de sigtede i sagen have været til stede i Korskærparken i Fredericia den 1. september 2014, hvor de var bevæbnet med en skarpladt pistol. Det ene af de angiveligt tiltænkte ofre boede i Korskærparken.


Det fremgår af retsbogen, at politiet er i besiddelse af såkaldte kladdemails, som skulle underbygge, at de to har været i Korskærparken med en 9mm-pistol.


Anklagemyndigheden har i sagen dog haft svært ved at overbevise retten om mændenes skyld, når det gælder drabsforsøgene.


I sine kendelser har retten alene vurderet, at den ene kan mistænkes i det forhold, og grundlaget for mistanken rækker alene til forsøg på grov vold.


Dog har retten under sagen ment, at alle sigtede med god grund kan mistænkes for at ville sætte ild på Black Army-klubhuset på Nyborgvej i Odense.


Det fremgår af retsbogen fra Retten i Kolding, at statsadvokaten i øjeblikket vurderer, om der skal rejses tiltale mod de sigtede.

Comments