Politiet avlyttet telefonen til 26-åring - da fikk mange mye å forklare

SKIEN: Da politiet mistenkte at et medlem av Hells Angels i Skien drev med narkotikasalg satte de i gang med telefonavlytting. Det førte til flere narkotikabeslag i en sak hvor flere personer ble mistenkt, før fire menn endte opp på tiltalebenken.

Rettssaken startet mandag i Nedre Telemark tingrett. Aktor, politiadvokat Jeanette Desiree Hagene Knutsen, sa i sin innledning at politiet den 25. mars i 2013 stanset en 26 år gammel skiensmann og 25-åring fra Buskerud i en bil på E39 i Kristiansand.

I bilen fant politiet 443 gram metamfetamin, en konvolutt med 7000 kroner i og en lapp med noen instrukser, navn og telefonnummer. I boligen til den 26 år gamle skiensmannen fant politiet litt over 200 gram metamfetamin.

SUPPORT-MERKER
Den 26 år gamle skiensmannen erkjente straffskyld for å ha vært i besittelse av stoffet, men han ville ikke si hvem han hadde fått det av. På en av lappene sto det «Kjør til gamleklubben min», og det er på det rene at et HA-medlem fra Skien, en mann i slutten av 30-åra, tidligere var medlem av denne mc-klubben.

26-åringen fra Skien sa at han hadde vært medlem av en nå nedlagt mc-klubb i Grenland, men at han ikke er medlem av noen klubb nå. Aktor Hagene Knutsen ville vite hvorfor han da hadde fire klistremerker på bilen med setningen «Support Your Local Big Red Machine Skien», og om dette hadde noe med HA i Skien å gjøre.

26-åringen sa at han aldri hadde vært med i HA i Skien og at det ikke hadde noen sammenheng med hva han dekorerte bilen sin med. Han sa videre at den 25 år gamle passasjeren var helt uvitende om narkotikaen. Videre var den opprinnelige planen for turen å hente noen mc-deler på Sørlandet, samt kjøre ned en mc-tilhenger som han ikke hadde fått med seg.
– Pengene i konvolutten var til mc-delene, forklarte 26-åringen.

En mann i slutten av 30-åra som også er tiltalt bekreftet at han er medlem av Hells Angels i Skien, men sa videre at de andre tiltalte overhodet ikke hadde noe med mc-klubben å gjøre.

Han erkjente at han hadde skaffet stoffet og gitt det til 26-åringen. En skriftanalyse politiet har fått gjennomført viser at det er han som har skrevet instruksjonene på lappen som ble funnet i bilen. Og først i retten mandag innrømmet han at dette var hans skrift. Men han ville ikke si hvor han hadde fått stoffet fra og hevdet at han ikke hadde sett noen penger i forbindelse med stoffet.

I april i fjor ble det funnet drøye 1100 gram metamfetamin i en bod utenfor boligen hans, noe han også erkjente straffskyld for.

Den 25 år gamle mannen som var passasjer i bilen som ble stanset på E39 i mars i 2013 nektet straffskyld, og sa at han ikke visste om stoffet i bilen.

– KAN KJØPES AV ALLE
Den fjerde tiltalte, en 40 år gammel mandalitt, var tiltalt for forsøk på kjøp av 50 gram metamfetamin, noe han tilsto. Hans navn og telefonnummer fant politiet på lappen i bilen.
Aktor Hagene Knutsen lurte på hvorfor han hadde hatt Supporter 81-klær hjemme (Support 81 betyr at man støtter HA).

40-åringen svarte at han ikke er med i noen mc-klubb, men at han har eid Supporter 81-klær.
– Det er ikke til noen spesiell klubb. Jeg har kjøpt det via nettet – det kan hvem som helst gjøre, sa 40-åringen, som la til at han hadde hatt tøyet på seg da han besøkte HA-medlemmet, fordi han støtter ham som person.

Rettssaken avsluttes med prosedyrer tirsdag.

Comments