Sigtelse: HA-rocker drev kokainfabrik

Sådan så der ud på arbejdsbordet i kokain-fabrikken, da politiet stormede kælder-lejligheden. (politifoto)
        
Fundet af en kokain-fabrik i en kælder-lejlighed i Vanløse i november sidste år, har nu ført til anholdelse og varetægtsfængsling af et 31-årigt fuldgyldigt medlem af Hells Angels i København.
Politiet sigter den 31-årige for besiddelse af ikke under 9,1 kilo kokain med henblik på salg og forsøg på at bearbejde mindst 101 kilo kokain.

HA´eren sigtes også for besiddelse af et M75 gevær med 100 styk skarp ammunition, en Walther pistol med syv skud og et oversavet jagtgevær, der blev fundet i kokain-fabrikken.
Politiet anholdt den 31-årige HA´er i Statsfængslet Østjylland i går, hvor han afsonede en dom for grov vold, og i Nordsjælland anholdt politiet HA´erens 31-årige tvillingebror, som politiet sigter for de samme forbrydelser som Hells Angels-medlemmet.

Lejeren af kælderen anholdt som den førsteI forvejen sidder en 34-årig varetægtsfængslet i sagen. Han var lejer af kælder-lejligheden, som politiets specialgruppe fandt den 6. november sidste år. Den 34-årige var indlagt til behandling på et hospital, da han blev anholdt.

Under ransagningen i november fandt politiet 15 kilo narkotika, men en del var fyldstof, og netto-gevinsten var de 9,1 kilo kokain, som de tre mænd nu sigtes for.

Alle tre anholdte nægter sig skyldige. HA´eren og hans tvillingebror er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten på Frederiksberg for lukkede døre. HA´eren er netop blevet varetægtsfængslet til den 29. april, så fængslingsfristen passer med den 34-åriges.
Tvillingebroderen fik kun anholdelsen opretholdt i tre døgn, mens politiet undersøger hans forhold nærmere.

Udstyr og kemikalier til kokain-produktion- Vi har regnet os frem til, at der har været forsøg på at bearbejde ikke under 101 kilo kokain. Jeg kan ikke sige, hvordan vi er kommet frem til det tal, fordi sagen kører bag lukkede døre, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

I kælder-lejligheden blev der fundet udstyr og kemikalier til kokain-produktion. Der var blandt andet tale om fyldstoffer og presser til at komprimere og pakke narkotika.
- Vi har efterforsket sagen siden november, siger Steffen Steffensen, og i forbindelse med de nye anholdelser er der ransaget på fire lokaliteter.
Det er endnu ikke lykkedes for politiet at finde ud af, hvor de tre skydevåben stammer fra.

Comments