Stort våbenlager: Anholdt er forhærdet bandekriminel


Den 23-årige mand, der fredag blev varetægtsfængslet for et stort våbenfund i Tingbjerg, er medlem af indvandrergrupperingen Loyal To Familia (LTF) og kendt af politiet for bandekriminalitet.
Det erfarer Ekstra Bladet. I 2013 blev det varetægtsfængslede bandemedlem sat i forbindelse med et drabsforsøg sammen med seks andre fra LTF.

Politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet vil ikke kommentere oplysningerne om den 23-åriges bandetilhørsforhold, men afslører, at det var med håndfaste tekniske beviser, at politiet torsdag kunne skride til anholdelse af manden.
- Der var DNA-spor på nogle af våbnene i lejligheden, og de passede på den nu anholdte, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet ransagede syv lejligheder i torsdagens anholdelsesaktion og fandt den 23-årige på en af adresserne.

Han er ifølge folkeregistret bosat i Københavns Nordvestkvarter. Fundet af det store våbenlager blev gjort i et kælderrum i den belastede Tingbjerg-bydel nord for København i februar.

Her fandt politiet under en ransagning blandt andet en Scorpio-maskinpistol, en automatisk militærriffel af mærket Kalashnikov, en 9 mm pistol, en pumpgun og over 1000 stykker blandet ammunition.
Der er ikke oplysninger om, hvor våbnene stammer fra.
Det 23-årige bandemedlem er foreløbig varetægtsfængslet indtil den 21. maj.

Comments