– Derfor startet MC-krigen i USA

 Politiet i Texas har pågrepet 170 personer etter det blodige oppgjøret mellom MC-gjenger i
Waco, USA, i helgen.
 
Alle de som ble pågrepet mandag, er siktet for forbindelse til organisert kriminalitet, heter det i en pressemelding fra politiet.
 
Bakgrunnen for skyteepisoden har foreløpig vært ukjent, men nå melder CNN at et merke på skinnvesten skal være grunnen til konfrontasjonen. MC-klubben Cossacks hadde begynt å bære delstaten Texas' navn på skinnvestene sine, noe som skal ha satt sinnene i kok hos rivalen Bandidos.
 
Merket brukes for å fortelle hvilket område klubben tilhører, eller hvilket territorium de kontrollerer.
 
Les også: 170 pågrepet etter gjen­g­opp­gjør i Texas

– Vil merke Bandidos' vrede

NY KRIG: MC-klubben Cossacks hadde begynt å bære delstaten Texas' navn på skinnvestene sine, noe som skal ha satt sinnene i kok hos rivalen Bandidos. Foto: AP Photo / NTB scanpix
 
NY KRIG: MC-klubben Cossacks hadde begynt å bære delstaten Texas' navn på skinnvestene sine, noe som skal ha satt sinnene i kok hos rivalen Bandidos. Foto: AP Photo / NTB scanpix
 
Den tidligere politiinformant «Charles Falco» sier i et intervju med CNN at Bandidos ikke vil tillate andre klubber å bruke delstatens navn på vesten.
– Bandidos er den største motorsykkelgjengen i Texas. De tillater ikke andre gjenger å innpass i delstaten. De tillater at de andre motorsykkelklubber eksisterer, men ikke at de har delstatens navn på ryggen. Gjør de det, vil de merke Bandidos sitt vrede, forklarer han.

Informanten, som tidligere har infiltrerte flere MC-gjenger i USA, forteller videre at han tror en ny MC-krig er i emning.
– Den er definitivt i gang. Så lenge klubbene eksisterer vil de krige, sier han.

Les også: Krigs­lig­nende til­stan­der under bande­opp­gjør i Waco

Over 100 våpen

Minst tre ulike motorsykkelbander skal ha deltatt i bandeoppgjøret søndag formiddag lokal tid, der det ble brukt store mengder våpen. Ifølge politiet i Waco startet slagsmålet på toalettet i restauranten Twin Peaks Sports Bar and Grill, som tilhører en kjede der lettkledde kvinner står for serveringen.
Slagsmålet fortsatte ut i baren og så videre til parkeringsplassen utenfor.
 
Politiet beslagla over 100 våpen, alt fra skytevåpen til kniver, kjeder, køller og klubber etter slagsmålet.

Comments