Eks-politimann pågrepet etter MC-blodbadet i USA

<p>SKJEGG IT OUT: Eks-politimannen Martin Lewis avbildet med sitt karakteristiske svart-hvite skjegg på sitt arrestfoto. I bakgrunnen vises noen av gjengmedlemmene som ble pågrepet etter forrige ukes skyteepisode i Texas.<br/></p>
SKJEGG IT OUT: Eks-politimannen Martin Lewis avbildet med sitt karakteristiske svart-hvite skjegg på sitt arrestfoto. I bakgrunnen vises noen av gjengmedlemmene som ble pågrepet etter forrige ukes skyteepisode i Texas.

Blant de rundt 170 pågrepne etter forrige ukes MC-oppgjør i Texas, er Bandidos-medlemmet Martin Lewis (62), som selv jobbet i Texas-politiet i 32 år før han skiftet side.

I forrige uke ble ni mennesker drept og minst 18 skadet da medlemmer fra flere rivaliserende MC-klubber åpnet ild mot hverandre utenfor restauranten Twin Peaks i byen Waco.
Flere hundre MC-medlemmer ble innbragt etter skytingen og nå sitter rundt 170 personer fengslet, siktet for å ha deltatt i organisert kriminell aktivitet. Alle har fått sin kausjon satt til én million dollar (7,6 millioner kroner), noe som innebærer at et fåtall har muligheten til å bli løslatt.
Les også:  Dette er den voldelige MC-krigen
Ifølge CNN er en av de pågrepne Bandidos-medlemmet Martin Lewis, som har en bakgrunn som politimann i San Antonio-politiet i Texas. I 2004 sluttet Lewis etter 32 år i politiet, før han etter kort skal ha knyttet seg til MC-miljøet i delstaten.
– Så vidt vi vet, så jobbet han i vår undercover-avdeling. Enheten etterforsker primært prostitusjon, gambling og brudd på alkoholloven. Per nå har vi ingen informasjon som tyder på at han noensinne har jobbet med å infiltrere gjenger, sier Javier Salazar fra San Antonio-politiet til CNN.

Lewis jobbet nylig som sjåfør for en skolebuss, men nå sier Northside Independent School District at 62-åringen har fått sparken, melder AP.
SE OVERSIKTEN:  Her er de kriminelle MC-klubbene i Norge

Ble uvel av nyheten

W. Patrick Swanton i Waco-politiet var en av de første politimennene som ankom åstedet søndag. Han sier han ble «uvel» av å høre om nyheten om Lewis og understreker at de pågrepne er alt annet enn vanlige amerikanere.
– Ærlige borgere gjemmer ikke kniver, håndvåpen, AK-47-er og skuddsikre vester inne i en restaurant. En lovlydig borger kaster ikke skytevåpen inn i en pose med tortillachips.
– Lovlydige borgere går heller ikke inn på do for å kaste våpen i toalettet. Alt dette skjedde inne på Twin Peaks, forklarer Swanton.

Les også:  Krigshelten Trond Bolle ble bedt om å gå undercover i Hells Angels
Sexvitser og familiebilder
Ifølge CNN viser Lewis flere sider av seg selv på sin Facebook-side.
Blant bilder av morens hund, finnes det også grove sexvitser. I et annet bilde poserer eks-politimannen med sin sønn, mens han selv gir fingeren til fotografen.
Les også:  Mia Gundersen poserte under Hells Angels-banner
Han jobber også med funksjonshemmede barn, går det frem i en melding han skrev til en venn som hadde mistet datteren sin.
– Jeg jobber med barn med funksjonshemninger hver dag og folk med friske barn aner ikke hvor heldige de er. Disse barna varmer hjertet ditt og dette får meg til å innse hvor heldig jeg er for at alle mine barn og barnebarn er friske, skriver Lewis.

Skryter av gjengtilknytning

På sin egen Facebook-side skryter også Lewis av at han er en såkalt «én-prosenter», en betegnelse som ofte brukes for å definere kriminelle MC-gjenger.
Begrepet knyttes gjerne til organisasjonen American Motorcyclist Association (AMA), som i 1947 skal ha uttalt at «99 prosent av alle motorsyklister er lovlydige». AMA har selv nektet for å ha kommet med en slik uttalelse.
«Vi er en én-prosents motorsykkelklubb. Vi lever livene våre uten å unnskylde oss og gir respekt der det er fortjent. Du kan si hva du vil om oss, så lenge det er sannheten», går det frem på MC-klubbens egen hjemmeside.
Les også:  Slik skal politiet knuse det norske kriminelle MC-miljøet
På sine egne nettsider omtaler det amerikanske justisdepartementet Bandidos som en av landets største MC-klubber, med et sted mellom 2000 og 2500 aktive medlemmer på verdensbasis.
Gruppen mistenkes for å være tungt involvert i blant annet våpen- og narkotikasmugling.

Sterke bilder

Nyhetsbyrået AP har fått eksklusiv tilgang til å gå gjennom overvåkingsvideoen fra åstedet.
Vidoen viser blant annet et blodig MC-medlem som løper bort fra restauranten. Andre mennesker skriker «Åh, gud» og «kom dere ned på bakken».
Kun et titalls av gjengmedlemmene avfyrer våpen i videoen. Tidligere denne uken var Swanton fra Waco-politiet krystallklar på hvilke intensjoner flere av bikerne hadde:
– De var ikke her for å drikke og spise grillmat. De kom hit med vold i tankene.

Comments