Etterlyst i drapssak i Oslo pågrepet lørdag kveld

En 29-åring som har vært etterlyst for drapet på Mohammad Arshad på Manglerud i Oslo i 2013, ble pågrepet på Gardermoen lørdag kveld.
– Han ble pågrepet da han landet på Gardermoen i kveld og vil bli fremstilt for varetektsfengsling på mandag, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet.

29-åringen som ble pågrepet lørdag kveld, har vært etterlyst internasjonalt for drapet, og er utpekt som den som utøvde den dødelige volden mot restauranteieren og familieoverhodet Mohammad Arshad på Manglerud i Oslo i september 2013.

Mannen ble pågrepet av pakistansk politi i midten av mars i år, men til norsk politis overraskelse og misnøye ble han senere løslatt.
Ifølge Dagbladet vil 29-åringen trolig bli varetektsfengslet og havne på tiltalebenken i en egen rettssak.

Tre dømt

I slutten av mars ble to menn dømt til henholdsvis elleve år og ti og et halvt års fengsel for medvirkning til drapet, mens en tredje mann ble dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Mohammad Arshad ble overfalt med pepperspray og slått med et økseskaft og en fastnøkkel da han like etter midnatt 28. september 2013 ble funnet liggende på gaten med store skader like ved hjemmet på Manglerud.

Under én time etter at han ble funnet, døde firebarnsfaren av de massive skadene han ble påført.
«I skjerpende retning vektlegges at handlingen ble planlagt i forholdsvis lang tid. De tiltalte la igjen mobiltelefonene sine for ikke å kunne knyttes til hendelsen, og de hadde hansker for å hindre DNA-spor. De hadde også med seg redskaper. Handlingen synes velregissert og gjennomtenkt», het det i tingrettsdommen.

– Hovedmann

Den norsk-pakistanske 29-åringen som ble pågrepet på Gardermoen lørdag kveld, rømte fra Norge til Pakistan etter drapet. Under rettssaken ble han av de andre utpekt som hovedmann og den som slo offeret gjentatte ganger med en fastnøkkel.

Bakgrunnen for at de fire fulgte etter 52-åringen, skal ha vært at en av de dem hadde en bagatellmessig konflikt med den eldste sønnen hans. Da de fulgte etter familiens bil, angrep de feil person – faren.

Ifølge Dagbladet regner politiet de tre dømte mennene som en del av den indre kretsen i gjengen Furuset Bad Boys. Den fjerde – den pågrepne 29-åringen – var lenge en del av Young Guns, men er de siste årene blitt regnet mer som en slags frilanser med venner og kontakter på tvers av de kriminelle norsk-pakistanske miljøene.

29-åringens forsvarer, advokat Svein Holden, fortalte i mars at klienten ville returnere frivillig til Norge i løpet av to måneder.

Comments