Fik fod kørt over - og udløste rocker-massakre

Politiet forventer nye voldsopgør efter søndagens skuddrama. 
(Foto: AP)


NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Der er uden tvivl tale om en rivalisering af territorier, men det var angiveligt en fysisk hændelse, hvor en rocker fik kørt sin fod over, der søndag umiddelbart udløste rocker-massakren i Waco, Texas.

Det oplyste politiet i Waco her til eftermiddag lokal tid.
- Vi hørte først, at der var strid om en parkeringsplads, men vi har oplysninger om, at en person fik kørt foden over på parkerings-pladsen, og at det startede det hele, forklarede betjent Patrick Swanton, da han opdaterede pressen om den blodige hændelse tirsdag, som dog ikke blev yderligere uddybet.

Ni personer blev dræbt i det western-lignende skyderi, der fandt sted på restauranten Twin Peaks og i områder i umiddelbar nærhed heraf, under et gigantisk rockertræf med en koalition af rockere, der havde indkaldt til møde. Men da en anden rocker-gruppering mødte op, gik det galt.

Var ikke inviteret - men mødte op alligevel- Vi ved, at der var planlagt og inviteret til møde på restauranten. Men vi ved også, at der pludselig dukkede en gruppering op, som ikke var inviteret, forklarede Swanton, som ikke nævnte konkrete navne på rocker-grupperingerne, som dog angiveligt bestod af Bandidos og Cossacks.

Over 100 slag og skydevåben er efterfølgende blevet beslaglagt, og politiet betragter alt fra restauranten til toilettet, baren, p-pladsen ved Twin Peaks som gerningssted, og adskillige beviser - som blodspor, patronhylstre og våben - er blevet sikret som bevismateriale. Men politiet oplyser, at de kan komme til arbejde længe på området og med sagen, før de har klarhed over forløbet.

Bugserer motorcykler - I øjeblikket er vi i færd med at fjerne 135 motorcykler fra stedet og 80 biler og pickup-trucks, som skal flyttes, fordi de fleste har været involveret i skyderiet, lød det fra Patrick Swanton.
170 personer er anholdt, og myndighederne kan ikke afvise, at flere anholdelser vil finde sted. Politiet oplyser, at langt de fleste, der var involveret i skyderiet ikke var lokale fra Waco, men kom fra andre steder.
Ni personer blev skudt og dræbt, da rockerne først skød mod hinanden men siden også åbnede ild mod politiet, der ankom til stedet. I alt 18 betjente og 4 State Troopers deltog i skudepisoden, men det er dog pt. uvist, hvor mange rockere, der blev skudt af politiet.

Kimet ned af falske familiemedlemmerI alt 18 personer blev såret under opgøret, og syv personer er fortsat indlagt på hospitalet med skader. Politiet ønsker pt. ikke at oplyse identiteten på de sårede, men har fået masser af opkald fra folk, som udgiver sig for at være familiemedlemmer.
- Vi har fået en masse opringninger fra falske personer, som spørger til identiteten af de sårede og udgiver sig for at være familie eller venner. Vi offentliggør ikke deres navne, før de relevante er blevet underrettet, oplyste politiet på pressemødet.

Politiet modtager truslerPolitiet forsikrer, at have byen under stærk patruljering for nye voldsudgydelser, men kan dog ikke garantere, at der kan opstå hævntogter. Tværtimod.
- Generelt er det sådan i rocker-verdenen, at vold kun fører til mere vold. Dette er formentligt ikke slut endnu, så vi opfordrer alle til fred og til at stoppe disse blodsudgydelser, lød det fra betjent Swanton, som respons på meldinger om, at flere rockere er på vej til Nordtexas som reaktion på episoden. Ikke mindst - forlyder det - for at tage hævn over politiet.
- Det er korrekt, at vi har modtaget reelle og alvorlige trusler mod politiet i de sidste dage. Det er heldigvis blevet tonet lidt ned igen. Vi har nok tragedie og blodsudsgydelser i Waco, så vi vil værdsætte, at det ikke fortsætter.

Comments