HA-medlem må sone tre år i fengselMannen i slutten av 30-åra, som i retten bekreftet at han er medlem av Hells Angels i Skien, fikk den strengeste straffen av de totalt fire tiltalte. Under rettssaken i Nedre Telemark tingrett i forrige måned erkjente mannen at han hadde skaffet til veie 443 gram metamfetamin, som ble beslaglagt i en bil på E39 på Sørlandet 25. mars i 2013.

Og 14. april i fjor fant politiet over 1,1 kilo metamfetamin i en bod utenfor HA-medlemmets hus i Skien. Også dette stoffet erkjente han straffskyld for. Nå er dommene klare i saken, hvor retten mener at HA-medlemmet har hatt en sentral rolle med å skaffe stoffet.

BLE STANSET I BIL
Tingrettsdommer Anne Elisabeth Landsverk og meddommerne Ruth Elisabeth Lien Myrvang og Ole Johnny Kjørholt har dømt HA-medlemmet til tre års fengsel, med fratrekk av 49 dager som han har sittet i varetekt.

En 26 år gammel skiensmann og en 25-åring fra Buskerud er begge dømt til fengsel i to år, hvor av seks måneder er gjort betinga med ei prøvetid på to år. Fra den ubetinga delen kan 26-åringen trekke fra 24 dager som han har sittet i varetekt, mens 25-åringen kan trekke fra 19 dager.

En  40-åring fra Mandal er kun dømt for forsøk på kjøp av 50 gram metamfetamin, og han er dømt til 79 timers samfunnsstraff med ei gjennomføringstid på 90 dager. Hvis samfunnsstraffen ikke gjennomføres som avtalt, venter 90 dager i fengsel med fratrekk av 21 dager for utholdt varetekt.

Det var den 25. mars i 2013 at 26-åringen og 25-åringen ble stanset i bil på vei sørover, på E39 i Kristiansand. I bilen fant politiet 443 gram metamfetamin, samt en lapp med noen telefonnummer og instrukser.

AVSLØRT AV SKRIFTPRØVER
Skriftprøver har vist at det er HA-medlemmet som har skrevet lappen, noe han også innrømmet i rettssaken.

Saken startet i slutten av 2012 da politiet satte i gang telefonavlytting av HA-medlemmet på grunn av mistanke om narkotikasalg. Han er tidligere straffedømt seks ganger. Også de andre dømte er tidligere straffedømt, men for 40-åringen fra Mandal ligger dommene langt tilbake i tid.

 

Comments