Kobler nattklubb-skyting til Young GunsPersonen politiet mener løsnet skudd utenfor restauranten og utestedet Mona Lisa natt til søndag, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag. 
– Det er foreløpig ikke avgjort hva fenglingsgrunnlaget blir, opplyser politiinspektør Einar Aas til TV 2.

Utspring fra gjengen Young Guns

Han leder Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. De har blant annet ansvaret for å bekjempe de kriminelle gjengene i hovedstaden.
Det var natt til søndag at flere personer barket sammen på gaten i Grensen, midt i Oslo sentrum. Flere skudd ble løsnet, og en person ble sendt til sykehus med stikkskader.

Bakgrunnen for det som skjedde natt til søndag skal etter det TV 2 erfarer være en voldsepisode som skjedde i midten av august i fjor. Da ble en mann mishandlet med et brekkjern av flere andre. Offeret i denne saken skal ha vært mannen som blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.
 
Miljøet som var involvert i skyting og slåssing i helgen skal etter det TV 2 kjenner til ha sitt utspring i den norskpakistanske gjengen Young Guns. Det skal være en personkonflikt som utløste tumultene.
 
En video TV 2 har fått tilgang på, viser en rekke personer som slåss rett utenfor restauranten. Stoler, bord og gjenstander blir kastet rundt. Fire personer ble pågrepet av politiet, men i videoen kan man se langt flere som deltar i konflikten. To av de pågrepne ble senere løslatt, mens en er inne til avhør fortsatt. Den siste blir altså fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Bevæpnede gjengmedlemmer

Aas sier de ser svært alvorlig på at gjengmedlemmer er bevæpnet når de vanker på byen.
– Skyting i det offentlige rom midt i sentrum en travel lørdagsnatt får svært høy prioritet hos oss, sier Aas, og legger ikke skjul på at det kan bli flere fengslinger de nærmeste dagene.
Etter skyting på Aker brygge i 2006, der  satte politiet i gang en storoffensiv mot Oslos gjengmiljø. Da ble to personer skutt og alvorlig skadet i det som ble omtalt som et oppgjør mellom A- og B-gjengen. 
 
Siden den gang har skyting på åpen gate blitt svært sjeldent i hovedstaden.

 

Comments