Ny runde om HA-skjenking

Ny runde om HA-skjenking
Mandag starter fjerde runde i retten i saken som omhandler ulovlig skjenking i lokalene
til Hells Angels på Braut. Foto: Roy Storvik
 
Tre menn på 25 og 29 år er tiltalt i saken som har figurert i retten i flere år.
Bakgrunnen for saken er at samtlige av de tre har fått forelegg på 10.000 kroner hver for skjenkingen som fant sted i lokalene til Hells Angels på Braut 3. november 2012.

Da saken gikk i Jæren tingrett ble de tre frifunnet for ulovlig skjenking.
I februar i fjor var saken på nytt oppe i Gulating lagmannsrett. Også der ble de tre frifunnet.
Dommen fra lagmannsretten ble anket til Høyesterett som kom til at lagmannsretten hadde brukt feil lovanvendelse, noe som førte til opphevelse av dommen.
Lukket selskap Dermed skal den nå opp i retten for fjerde gang.
Skjenkingen fant sted i forbindelse med en halloweenfest den aktuelle dagen.
Forsvarerne Astri Aas-Hansen og Arvid Sjødin prosederte i lagmannsretten på at festen var et lukket selskap der festdeltakerne ble invitert på Facebook.
De mente at den aktuelle festen ikke nødvendigvis var et «sluttet selskap». Samtidig fant flertallet at de tre tiltalte ikke hadde handlet med forsett eller med uaktsomhet i forhold til det som skjedde i HA-lokalene på Braut den 3. november 2012.
«Selv om det på dette punkt kan rettes kritikk mot hver av de tiltalte, viker flertallet tilbake for å karakterisere handlemåten som ansvarsbetinget uaktsomhet i strafferettslig forstand», heter det i dommen fra lagmannsretten.

I lagmannsretten sist gang fikk også de tre mennene også frifunnet for inndragningskravet av betydelige mengder vin, øl og sprit.

Arvid Sjødin har følgende kommentar til saken:
– Det er viktig at en bruker ressursene riktig i norsk rettsvesen.

Comments