Politiet i Texas: Vi har god plass i fengselet


- Bandidos er den største motorsykkelgjengen i Texas. De tillater ikke andre gjenger å innpass i delstaten. De tillater at de andre motorsykkelklubber eksisterer, men ikke at de har delstatens navn på ryggen. Gjør de det, vil de merke Bandidos vrede, forklarer «Charles Falco», en tidligere informant i et intervju med CNN.

Det er med andre ord ikke en krangel over en parkeringsplass i Waco nord i Texas som førte til at ni mennesker mistet livet, 18 mennesker ble skadet og 170 arrestert natt til mandag. Noen kan ha blitt drept av politiet, skriver USA Today.

Ville bære delstatens navn på skinnvesten

Videre forklarer CNNs anonyme kilde at bakgrunnen for den voldelige konfrontasjonen, er at MC-klubben Cossacks fant ut at de var store nok til å bære delstaten Texas' navn på skinnvestene sine.
Dette aksepterte ikke Bandidos som ifølge en artikkel i The Atlantic teller 400 medlemmer i Texas.

Mens mye er sagt og skrevet om Bandidos, finnes det mindre informasjon om Cossacks.  Waco-politiets talsmann W.Patrick Swanton har ifølge AP gjentatte ganger avslått å identifisere hvilke andre MC-gjenger som er involvert. Men de ni drepte skal være fra de to allerede nevnte gjengene.
Andre kjente store gjenger som står på FBIs liste over illegale («outlawed») gjenger er Hell’s Angels, Black Pistons, Mongols, Outlaws, Pagans, Sons of Silence og Vagos Motorcycle Club.

Ifølge politiet skal motorsykkelgjengene nå ha blitt enige om å møte bevæpnet nord i Texas, noe politiet følger nøye med på.

Har mer enn nok plass i fengselet

- Vi vil oppmuntre dem til ikke å gjøre det, for vi har mer enn nok plass i vårt fengsel til å bure dem inne, sier representant for Waco-politiet, W.Patrick Swanton til en lokal nyhetskanal.  Han advarer gjengene mot å sette kursen mot dem for å ta et nytt oppgjør.

Etterforskere har fortalt at det var minst fem rivaliserende gjenger som møttes til lunsj for å snakke om revir og rekruttering da slåsskampen brøt løs på et toalett. I kaoset som fulgte, skal mange ha flyttet seg ut til parkeringsområdet hvor flere skudd ble utløst.
- I løpet av mine 35 år som utøvende makt, er dette det mest voldelige og det mest grusomme opptrinnet jeg har måttet forholde meg til, sier Swanton om gjengene som er marginale i mafiasammenheng, men likevel står bak smugling av mennesker og dop.

Her kan du lese fem ting du bør vite om MC-gjenger i etterkant av MC-oppgjøret.

Flere gjenger har i løpet av natten truet politimenn

 

CNNs kilde mener den eskalerte gjengkrigen kan gå utover uskyldige mennesker. Politiet avviser dette, og mener trusselen er størst mot politimenn i felt. 

- Jeg kan fortelle deg at ulike MC-grupper har kommet med trusler mot polititjenestemenn i hele natt. Vi er veldig klar over at noen av dem har kommet inn i byen vår, og vi har en beredskapsplan for å håndtere de enkeltpersoner som prøver å lage bråk her .

Men det er mye som tyder på at advarslene faller for døve ører. Steve Cook som leder Midwest Outlaw Motorcycle Gang Investigators Assosciation gikk i 2001 inn i gjengmiljøet under falskt dekke. Organisasjonen har planlagt en konferanse i Waco i juni.
- Waco har historisk sett ikke vært noe populært møtested for gjengrivalisering, sier Cook til Vox.com. Det vises til en undersøkelse fra 2013 der Texas ikke ble nevnt i relasjon med intense gjengaktiviteter. Cook ser annerledes på saken nå:

- Vi var ganske sikre på at det lå en eller annen hendelse i horisonten.

Comments