Skuddene i Oslo sentrum:

En norskpakistansk mann er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha avfyrt skuddene på restauranten Mona Lisa i Oslo sentrum natt til søndag. 
– Per nå er han siktet for forsøk på legemsbeskadigelse med skytevåpen, da han har avfyrt skudd inne på et utested. I tillegg er han siktet for overtredelse av våpenloven, i at han har oppbevart skarpt våpen og hatt dette med seg det på offentlig sted, sier politiadvokat Ane Evang til TV 2.

Gips på armen

30-åringen møtte i Oslo tingrett med gips på armen som følge av masseslagsmålet på restauranten. Han har ifølge hans forsvarer, Trygve Staff, samarbeidet med politiet i avhør, og ber samtidig om at det blir hentet inn overvåkningsbilder og annen video som kan vise hendelsesforløpet.
Han samtykket til fengslingen, men hevder at han avfyrte skuddene i nødverge, etter at en kamerat ble angrepet av flere personer, ifølge Staff. 
– Han har det syn at politiet skal få etterforske saken i fred og ro, uten at han kan mistenkes for å ha blandet seg inn eller påvirket etterforskningen på noen måte, sier Staff til TV 2. 

Frykter konfrontasjoner

Den siktede mannen ba i retten om at han ikke plasseres i Oslo fengsel, av frykt for konfrontasjoner med andre fanger.
Det var et stort sikkerhetsoppbud i Oslo tingrett tirsdag, med både uniformerte og sivile politibetjenter.
Politiet mener voldsepisoden, der minst to skudd ble avfyrt, stammer fra en personkonflikt i gjengmiljøet i hovedstaden. Etter det TV 2 erfarer skal dette ha sammenheng med gjengen Young Guns. 

Comments