31-åring tiltalt for drapsforsøk mot to brødre

I mai i fjor ble to brødre beskutt på Jordal i Oslo. Storebroren i begynnelsen av 30-årene ble truffet i overarmen, mens lillebroren unnslapp skuddene. En 31 år gammel mann fra Oslo er nå tiltalt for drapsforsøk.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, men erkjenner å ha skutt mot den fornærmede, sier tiltaltes forsvarer Trygve Staff til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer prøvde den tiltalte kun å skyte mot offeret, som ble truffet av et skudd i overamen. I tiltalen står det imidlertid at lillebroren også ble forsøkt drept, men at skuddene ikke traff.

Gjengmedlem

Offeret som ble beskutt skal tidligere være dømt for ran og grove voldsepisoder. Men etter det Dagbladet forstår skal ikke fjorårets hendelse dreie seg om et gjengopprør.

Brødrenes bistandsadvokat Hilde Marie Ims forteller at hennes klienter krever erstatning.

- Den ene klienten min har fortsatt betydelige fysiske mén og har muligens fått en nerveskade. De kommer til å begjære erstatning når saken kommer opp i tingretten.

Begge brødrene har til politiet oppgitt motivforklaringer om hendelsesforløpet, men Ims ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt dette.

Skal ha bedt kamerat om ta på seg skylden

Noen timer etter skytingen anmodet den tiltalte en kamerat om å påta seg skylden for å ha avfyrt skuddene, ifølge tiltalen. Kameraten meldte seg frivillig til politiet og oppga at det var han som sto bak.

Det antatte våpenet ble senere funnet på et bildekk ikke langt unna åstedet, men den tiltalte ble ikke pågrepet før nesten en måned etterpå.

Comments