Bandidos hænger ’guldfugl’ ud på facebook

Med de sociale medier er der ikke meget, der kan holdes hemmeligt. Rockerklubben Bandidos har nu hængt en 49-årig mand ud på deres facebook-side.

Her er der stort billede af manden, og med en længere tekst er rockernes holdning til manden beskrevet:
’Det er korrekt at han har siddet og sunget som var han kandidat til årets melodi grand prix, hvilke har gjort at politiet har anholdt ALT i det nabolag guldfuglen har befundet sig i.’

Sådan skriver Bandidos blandt andet i facebook-opdateringen. I kommentarfelterne får den ikke for lidt. ’Stikkersvin’. ’håber du tager strikken din klamme luder’. ’Har han været på prøve hos os ?? Nu må det stoppe, kig på ham. føj en klam gammel mand’ og lignede lyder det.

Politiet ryster på hovedet
Hos politiet vil man ikke kommentere rockernes udskamning af den 49-årige.
– Det, de skriver, siger jo alt om dem selv, siger Kim Kliver, efterforskningschef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Foreløbigt er mindst 25 figurer – en blandet buket af af seks rockere, bandemedlemmer og kriminelle – røget i fedtefadet på baggrund af hans forklaringer til politiet.

Bandidos mopsede:- Ekstra Bladet er fulde af løgn
I sidste uge beskrev Ekstra Blade uddybende, hvordan den 49-årige havde ’sunget’ og derved sendt rockere, bandemedlemmer og kriminelle bag tremmer.
Det blev også beskrevet, hvordan ’syngeriet havde haft indvirkning på rocker-afdelingen i Nykøbing Falster, hvis hus nu var sat til salg, fordi en række af medlemmerne var varetægtsfængslet.
Det fik Bandidos til at fare i blækhuset og på facebook beskylde Ekstra Bladet for at løbe med en halv vind.
’Nok er huset sat til salg, men afdelingen er ikke lukket. Den er rykket fire huse hen’, skriver de vrede rockere på facebook.

I forbindelse med sagen har Ekstra Bladet været i kontakt med en række kilder, der forklarer sig uddybende om den 49-årige mand.
Blandt andet, at den 49-årige var konverteret til islam. Hvilket dog ikke afholdt ham fra at drikke alkohol og fyre den af på stoffer. Svinekød ville han dog ikke røre.
Ingen af kilderne kender baggrunden for, at den 49-årige i november i fjor valgte at lægge kortene på bordet – eller at lave en bordlægger, som det kaldes i miljøet – efter at han var blevet anholdt i forbindelse med en politiefterforskning.

Ekstra Bladet kender mandens identitet, men fordi der angiveligt er et trusselsbillede rettet mod ham, efter at han er ’begyndt at synge’, anonymiseres han.

Kender ikke baggrundenHans egen begrundelse er foreløbigt heller ikke kommet frem, da hans forklaringer indtil videre er afgivet bag lukkede døre.

Hele forløbet med grundlovsforhør og andre retsmødet i sagskomplekset er i øvrigt kørt for lukkede døre og kun ved enkelte lejligheder er der blevet løftet flig af sløret ind til affæren.
Men kilderne fortæller, hvordan den 49-årige tidligere arbejdede som dørmand på et diskotek på Lolland-Falster. Og at hans vej ind i Bandidos skete via jobbet.

På daværende tidspunkt var der en gruppering i lokalområdet, der kaldte sig MS62. En slags uofficiel støtteklub til Bandidos, hvor bogstaverne MS står for Mexican Support. MS62 var hovedsageligt unge mænd i alderen 18 til begyndelsen af 20’erne.

Og netop den gruppe ville sangfuglen gerne mænge sig med. Dengang var han midt i 40’erne, og ifølge kilderne vakte det en vis undring i grupperingen, hvad en midaldrende mand ville i det unge selskab.

Flere af kilderne beskriver ham som ’lidt mærkelig’. Andre mistænker ham for at have en psykisk brist.

Prøvemedlem to gangeKilder i rockermiljøet fortæller til Ekstra Bladet, at den 49-årige blev prøvemedlem i Bandidos’ Næstved afdeling i 2012 det skete efter, at han var begyndt at hænge ud med rockerhvalpene i MS62.
Sommeren 2013 forlod Næstved afdelingen i samlet flok Bandidos. Det skete blandt andet i udtalt utilfredshed med landsledelsen. På tidspunktet for bruddet afsonede den 49-årige allerede en dom for ulovlig våbenbesiddelse.

Men i fængslet valgte han i første omgang at følge udbryderne fra Næstved. men kort efter valgte han også at bryde med udbrydergruppen.

I følge Ekstra Bladets oplysninger hang han i mellemtiden ud med folk med tilknytning til Bandidos på Sydsjælland og Lolland Falster. Og i foråret 2014 – altså godt et halvt år før han valgte alt lægge kortene på bordet overfor politiet – blev han atter prøvemedlem i rockerklubben.

Fem år med kriminalitet:
Den 49-årige er dømt for i alt 25 forhold, hvor det første er fra før 2010 - og dermed før han kom med i Bandidos.

Og 28. maj fik den 49-årige så selv syv et halvt års fængsel for en særdeles bred vifte af kriminalitet, der inkluderer alt fra våben, indbrud, tyverier, hash og narko.
Ud over ham selv er flere dømt i de mage sager, mens endnu flere venter på, at deres retssager skal begynde.

Følgende er han dømt for:
1. Brandstiftelse på et ukendt tidspunkt i 2010, hvor han sammen med T. stak ild til en Ford Mondeo med brandbar væske ved Vestensborgkollegiet på Stubbekøbingvej 09 i Nykøbing F.
2. Væbnet røveri sammen med T. og L. den 7. september 2010 kl. 22 på 'Landmandshotellet' i Rødby, hvor han og L., der var maskerede og bevæbnede med et skarpladt oversavet haglgevær, beordrede personalet ned på gulvet og røvede 3.000 kr, en mobil, en pc og to flasker vodka og flygtede i en bil med T som chauffør.
3. Besiddelse af et oversavet skarpladt haglgevær, som han hentede på Teglværksgade i Nykøbing F. og fragtede til Rødby sammen med T. og L., hvor geværet blev brugt under røveriet.
4. Brandstiftelse i oktober 2010, hvor han ved Orehoved Skov i Nørre Alslev brændte en stjålet Ford Mondeo af med sprit og benzin.
5. Indbrud 7.-8. oktober 2010 hos SEAS i Idestrup sammen med T. og to ukendte personer, hvor de stjal 10-12 ruller kobber til cirka 30.000 kr.
6. Indbrud i 2010 i en virksomhed i Nykøbing Falster sammen med T, hvor de stjal en stak gulvisoleringsplader mærket Sondulit til ukendt værdi.
7. Indbrud 15. oktober 2010 kl. 02.10 hos 'Vin & Stil' sammen med T. og L., hvor de stjal 48 kartoner cigaretter til 19.200 kr.
8. Tyveri sammen med to andre T. og G. af et sæt nummerplader fra en bil ved Mesterlodden i Gentofte 1. november 2010.
9. Brandstiftelse 1. november 2010 på Mesterlodden i Gentofte sammen med T. og G., hvor de efter aftale med en bilejer og medgerningsmanden K. stak ild til tre luksusbiler med brændbare væsker, en Porsche Cayenne, en Audi S5 og en Mercedes for at snyde forsikringsselskabet.
10. Indbrud 8. november 2010 hos Statoil i Nørre-Alslev sammen med B. og L., hvor de stjal 100 startpakker til mobiltelefoner og dvd-film til cirka 5.000 kr.
11. Indbrud i en villa i Horbelev sammen med B. og L., hvor de stjal et våbenskab med tre haglgeværer, en pumpgun, tre jagtrifler, to luftgeværer og ammunition til en værdi af cirka 26.000 kr.
12. Røveri 12. november 2010 i Dagli´Brugsen i Slagelse sammen med L., hvor de truede to ansatte med et oversavet jagtgevær: - Det er et røveri. Er du fatsvag, du skal bare åbne den kasse nu. Udbytte: 7700 kr.
13. Våbenloven. Transport af det oversavede haglgevær fra Stubbekøbing til Sørbymagle i Slagelse, hvor det blev brugt til røveriet, og derefter til bopælen i Stubbekøbing.
14. Salg af mindst 32 kilo hash fra november 2010 til juli 2011 på foranledning af to Bandidos-rockere. Hashen blev solgt fra en poker-klub i Vordingborg. To partier på hver fire kilo hash blev overdraget ved et transportcenter i Køge og ved Statoil i Tappernøje.
15. Indbrud 11. januar 2011  i en spillehal 'Lille Vegas' i Vordingborg sammen med to andre, hvor de ikke fik noget udbytte, fordi de blev stoppet af et aflåst gitter.
16. Indbrud i en tidligere restaurant 31. marts 2011 i Gedser, hvor han sammen med to andre gerningsmænd og på 'bestilling' af to rockere, stjal en ovn, et komfur, køkkenudstyr og service.
17. Røveri 14. juli 2011 i spillehallen 'Stubben' i Stubbekøbing sammen med tre andre, der maskerede og bevæbnede med en pistol truede indehaveren til at udlevere 4000 kr. Den 49-årige var chauffør på flugtbilen og ventede bag rattet under røveriet.
18. Tyveri 14. juli 2011 ved Eskildstrup Station, hvor han sammen med de tre røvere stjal nummerplader fra en bus.
19. Våbenbesiddelse 30. juni 2011, hvor han modtog en Glock ni mm. pistol fra B. som han derefter overdrog til J. ved en Statoil i Køge.
20. Besiddelse af et kilo kokain, som han fik overdraget af en ukendt person ved en café på Østerbrogade i København og som han transporterede til Nykøbing Falster, hvor han overdrog kokainen til to rockere. Han fik et halvt kilo af kokainen, som han solgte til et større antal købere i Vordingborg og omegn.
21. Køb af en Baretta ni mm. pistol med ammunition af en navngiven person forud for 6. maj 2012, mens den 49-årige afsonede i Nyløbing Falster arrest, og hvor han under en udgang hentede pistolen ved Feddet Camping i Faxe.
22. Fik overdraget en Luger ni mm. pistol i december 2012 af en navngiven person i Nykøbing Falster, og samme dag overdrog han pistolen til en anden identificeret person i Næstved.
23. Besiddelse af en Browning pistol ni mm. i Nykøbing Falster, som han fik af en person og gav den videre til den samme mand i Næstved, som fik Lugeren. Men det viste sig, at pistolen var en gaspistol.
24. Transport i april 2014 til juni 2014 af 20 kilo hash fra  et hotel i Nykøbing Falster til en skov nær Gedser Landevej , hvor et kilo blev overdraget til en navngiven person, mens resten blev gravet ned til senere salg. Tre andre rockere deltog i hashtran sporten.
Det fremgår af dommen over den 49-årige eks-Bandidos, at han er dømt fem gange tidligere inden dommen på syv et halvt års fængsel. De tidligere domme er for våben og euforiserede stoffer. De to længste domme var på et år og tre måneders fængsel og et år og to måneders fængsel.

Comments