Flera döda efter svår bilolycka i Torslanda

Tre personer befaras döda efter en bilexplosion i Torslanda. Ett barn i förskoleåldern är allvarligt skadat. Räddningstjänst och polis har inga uppgifter om orsaken till explosionen.

Lastbilschauffören Fatos Begu passerade olycksplatsen.
- Det såg väldigt otäckt ut. Bilen är helt demolerad och det ligger massor av bildelar på fältet intill, säger han till GT.

17.22 fick polisen larm om en allvarlig trafikolycka vid brandstationen i Torslanda. Åtminstone en person har förts till sjukhus, men flera personer befaras döda eller allvarligt skadade.
Enligt uppgifter till GT är tre personer döda och ett litet barn mycket allvarligt skadat.
–Barnet kom till oss strax efter olyckan. Tillståndet är livshotande, säger Robert Sjölund på Östra sjukhusets pressjour.
I samband med olyckan hördes en explosion enligt flera vittnen.
- Vi fick larm om en trafikolycka/explosion. Vi kom snabbt fram till bilen och den var mycket illa skadad. Vi befarar att de som suttit inne i bilen är döda eller svårt skadade, med tanke på hur bilen ser ut, säger Lennart Liljeroth, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten.
Bosse Andersson vid räddningstjänsten säger att det är konstaterat att bilen har exploderat men att man inte känner till orsaken.
– Det var kaotiskt på plats och många chockade vittnen fanns i närheten, säger Mats Karlsson, räddningstjänstens insatsledare.
En förundersökning är inledd gällande brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för brottet, och i nuläget är det fortfarande oklart vad som inträffat.

"Bildelar ute på fältet"

Fatos Begu är lastbilschaufför på DFDS, och var på väg förbi olycksplatsen.
- Jag levererar material till Volvo och fick tillstånd att passera trots att vägen är avstängd, säger han. Det såg väldigt otäckt ut. Bilen är helt demolerad, och det gick knappt att se vad det är för bil. Vägräcket är trasigt, stenar och grus ligger på vägen. Dessutom ligger massor av bildelar ute på fältet intill.
Det är stora trafikstörningar på platsen och området har spärrats av. Det finns flera chockade vittnen vid olycksplatsen.

"Ser riktigt illa ut"

Enligt en person, som sitter fast i de långa bilköerna, är flera ambulanser, svarta skåpbilar och brandbilar på plats.
– Det ser riktigt illa ut. Det är vid Torslanda rondellen på väg 155. Det är jättejättelånga köer som sträcker sig minst en kilometer till, säger vittnet som även har sett en helikopter i luften.
Polisens bombtekniker håller just nu på att undersöka bilen.
– Men vi vågar inte röra bilen ännu på grund av att man befarar att det kan finnas explosiva ämnen kvar, säger Morten Gunneng, polisens insatsledare på plats. Det är inte säkert att våra bombtekniker blir klara under fredagskvällen utan de måste troligen fortsätta under lördagen.
Avspärrningarna har utökats för att man ska kunna utreda vad som hänt. Polisen arbetar också med att förhöra vittnen.

Comments