Ledande i gäng dödadBilen exploderade av okänd anledning och tre vuxna och ett barn miste livet.
En av de döda är, enligt uppgift till GT, en tongivande person i en av Göteborgs kriminella grupperingar. Det handlar om en man som varit inblandad i de senaste årens konflikter i staden.

Under fredagen inträffade en kraftig explosion på väg 155 i Torslanda precis utanför brandstationen. Tre personer dog i bilexplosionen och tidigt på lördagsmorgonen gick polisen ut med att även ett barn i förskoleåldern, som suttit i den bil som exploderade, mist sitt liv på sjukhus.
En av de döda vid den misstänkta sprängningen av en bil i Torslanda ska, enligt uppgifter till GT, vara en framträdande medlem i ett av Göteborgs kriminella gäng.
Mannen har varit inblandad i de senaste årens gängkonflikter mellan olika territoriella gäng i Göteborg.

"Kraftig explosion"

Polisen utreder om explosionen varit avsiktlig eller på grund av ett misstag.
– Vi har en teknisk undersökning på platsen även under lördagen. Vi har transporterat bort bilen för att kunna göra en noggrann undersökning av den. Vi vill helt enkelt få fram vad som är bakgrunden till den här kraftiga explosionen, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten i region Väst.
Han fortsätter:
– Vi konstaterar nu att det är en kraftig explosion under färd och orsaken till den har vi inte klart för oss i nuläget.
Robert Karlsson berättar att polisen står inför en omfattande teknisk undersökning och att det pågår en massa aktivitet utredningsmässigt.
– Vår prio just nu är att identifiera de avlidna och kontakta anhöriga. Därför går vi inte ut med uppgifter som ålder. Det kan komma fram under dagen med det vet vi inte.
Det är en person som befann sig i bilen som ännu inte identifierats och det är oklart när polisen kommer att kunna fastställa identiteten.

En förundersökning om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts och en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras av de avlidna.

Comments