Bandidos-topp pågrepet av politiet

Våpen med ammunisjon i magasinet og lyddemper ble beslaglagt, MC-toppen nekter å forklare seg.Tidligere denne uken ble en mann i 40-årene pågrepet av politiet siktet for heleri og brudd på våpenloven.

Mannen er mest kjent som en profilert topp i MC-klubben Bandidos og har en rekke voldsdommer bak seg. Denne uken ble han varetektsfengslet i fire uke.


Den tidligere profilerte Bandidos-toppen fra en tidligere anledning.

Flere voldsdommer

I kjennelsen går det frem at politiet gjorde flere beslag på mannens bopel, deriblant et våpen med ammunisjon i magasinet og med lyddemper.
Den siktede mannen har nektet å forklare seg om våpenet, men erkjenner de faktiske forhold. Politiet har også beslaglagt en moped som de mener er stjålet, og som er påsatt falske kjennetegn.
– Han erkjenner de faktiske forhold, utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier advokatfullmektig Alexander Greaker til Nettavisen.
Greaker møtte for advokat Anja Hellander i fengslingsmøtet.
Den tidligere MC-toppen har flere dommer på seg, blant annet for voldtektsforsøk, frihetsberøvelse og mishandling. I 2006 fikk han også forvaringsdom i Borgating lagmannsrett for grovt ran, der det ble brukt våpen.

– Nærliggende med nye lovbrudd

Mannen i 40-årene begjærte seg løslatt til tross for å ha erkjent de faktiske forholdene, men tingretten tok politiets begjæring til følge på bakgrunn i gjentakelsesfare.

MC-toppen (t. v.) var med på gjennomføringen av et grovt ran i 2004.
I kjennelsen skriver dommerfullmektig Hans Nikolai Førde:
«Retten ser det slik at oppbevaringen av pistolen - påmontert lyddemper - og de andre forholdene han er siktet for, er uttrykk for videreføring av det handlemønsteret han er ilagt straff for tidligere. For retten fremstår det klart at det er en meget nærliggende mulighet for at siktede igjen vil begå nye straffbare forhold
Politiet begjærte også brev- og besøksforbud i fengslingsperioden, men fikk ikke medhold i dette da retten ikke anså grunnlag for bevisforspillelsesfare som tilstrekkelig.Comments