Aftenposten: Vålerenga-tilhengere infiltrert av nynazister og Bandidos-hooligans

Nynazister og hooligans med tilknytning til Bandidos har infiltrert supportermiljøet til Vålerenga.

Et voldsmiljø med nynazister og hooligans med tilknytning til Bandidos har infiltrert supportermiljøet til Vålerenga. Det skriver Aftenposten fredag.

Temperaturen er på kokepunktet i Klanen og blant andre som tilhører den fotballinteresserte delen av befolkningen i bydelen Vålerenga i Oslo. Årsaken er en lukket gruppe med fotballsupportere, eller casuals, som kaller seg Isko Boys, skriver Aftenposten.
- Det har skjedd en dreining i supportermiljøet på Vålerenga. Vi kan bekrefte at det er uheldige knytninger opp mot kriminalitet og kriminelle grupper, sier politiinspektør Einar Aas i Oslo politidistrikt, til Aftenposten. Aas er leder for seksjon for organisert kriminalitet.
Aftenposten har likevel fått opplysninger om at Isko Boys, eller deler av gruppen skal ha tilknytning til den kriminelle MC-gjengen Bandidos.
En av Vålerengas mest iherdige supportere sier det slik:
- Det har liksom ikke hatt noen betydning for oss vanlige supportere om disse personene møter hverandre i skogen og slåss så blodet spruter. Men nå har det vært flere episoder der de har gått til angrep på våre egne supportere også. Da er det ikke greit lenger, sier han til Aftenposten.

Comments