Bandekonflikt koger op igen

En gammel bandekonflikt er atter ved at koge op på indre Nørrebro. I de seneste dage har politiet haft et vågent øje rettet mod området omkring Mjølnerparken, hvor indvandrerbanden Brothas har rødder.
Gennem de seneste år har banden været involveret i en længere række større og mindre konflikter, der har kostet både døde og sårede.

Og Brothas er tilsyneladende atter aktør i det aktuelle konfliktscenarie. Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at der ikke er tale om en ny konflikt, men i stedet er der tale om et ældre scenarie, der atter er kogt op.

Modparten er en ustruktureret gruppe af rødder med hovedsageligt indvandrerbaggrund i Bellahøj og Brønshøj.

Se også: Politiet løfter sløret for stor aktion i Mjølnerparken

Ekstra Bladet har jævnligt beskrevet konflikten, der tidligere har medført skyderier, knivstik og vold.

Tilbage i februar blev to mænd ramt af skud på Tagensvej. Den ene - en 23-årig mand - blev ramt i brystet, men blev reddet at sin skudsikre vest. Mændene hører til blandt Bellahøj-Brønshøj folkene.

Kilder med indsigt i miljøet beskriver overfor Ekstra Bladet, hvordan det samlede billede af konflikten er knudret og indviklet.
- Det er helt normalt for den slags. Der er sjældent nogen udenforstående, der kan finde rundt i det lort der, siger en kilde i bandemiljøet.

Butiksejer frarøvet MercedesKonflikten har delvist sine rødder i en sag fra sidst i 2013, hvor offeret fra Tagensvej sammen med et par andre mænd blev sigtet for at have røvet en Mercedes fra butiksejer med indvandrerbaggrund i Brønshøj.

Kort efter - juleaften samme år - blev en 34-årig mand med indvandrerrødder såret af skud i en illegal spilleklub på Frederikssundsvej i Brønshøj.

Dengang beskrev politiet, hvordan flere af sagens involverede parter havde tilknytning til Brothas.
Sent om aftenen i januar 2014 blev der så affyret skud mod den 23-årige - samme mand, som i februar i år blev ramt af skud på Tagensvej -  netop som han var ved at køre ind på p-pladsen ved Bellahøjhusene.

Med sig i bilen havde han i øvrigt familiemedlemmer i form af kvinder og et barn.
Konflikten stilnede dog af, da den 23-årige og en anden mand et par uger senere i - i februar - blev anholdt og sigtet i sagen om bilrøveriet i Brønshøj og drabsforsøget i spillehallen på Frederikssundsvej.

Siden måtte politiet opgive begge sigtelser, og i  henholdsvis november og december i fjor blev begge løsladt.

Men knapt var de løsladt, før den ene mand blev forsøgt skudt igen. Det var på Amager, hvor han kom kørende i bil.

Efter episoderne i foråret stilnede konflikten så af igen. Men nu er den tilsyneladende brudt ud igen.
Præcis, hvad, der fik det til at koge op, har kilderne ingen anelse om.
- Det kan være alt muligt. Et tilfældigt møde. Eller andet i den stil, lyder det fra en kilde i miljøet.

Følger situationen
Som følge af de seneste episoder har politiet skærpet opmærksomheden omkring konfliktbilledets parter.

Onsdag aften rykkede politiet ud til Mjølnerparken, hvor der blev fundet to skydevåben.
- Der blev fundet en pistol og et gevær samt knive, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer, chef for afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

Han fortæller, at våbenfundet er gjort i de grønne områder i Mjølnerparken på baggrund af flere tip fra offentligheden.

Han beskriver, hvordan politiet har haft fokus på både området omkring Mjølnerparken på Nørrebro og ligeledes Brønshøj og Bellahøj, hvor sammenstødende har udspillet sig.
- Der har været nogle biljagter, knivstikkerier og en skudepisode i Valby i søndags, som kan have relation til den her konflikt. Og det er vi selvfølgelig meget opmærksomme lige nu, siger Torben Svarrer.

Teknikere skal nu undersøge våbnene for spor, der eventuelt kan knytte dem til navngivne personer.

Comments