Beslagla flere skytevåpen i narkoaksjonen

Ni av dem som ble pågrepet i politiaksjonen mandag ble i Oslo tingrett i går varetektsfengslet i fire uker. Blant dem er Nokas-dømte Metkel Betew, samt en tidligere elitespiller i basketball.

Sistnevnte er siktet for såkalt ransforbund etter straffeloven §269. Det vil si at politiet mistenker at han sammen med noen andre har planlagt å begå et ran. Mannen, som har flere landslagskamper for Norge i basketball, er den eneste av de ni som er siktet for ransforbund

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Ruth Cecilie Rygg, som møtte i retten for mannens forsvarer Bjørn Stordrange.

- Aktuelt å utvide siktelsen

Politiadvokat Line Presthus sier siktelsen mot mannen er generell.

- Jeg kan ikke gå så mye inn i den saken. Vi etterforsker fortsatt hva som kunne vært et mulig ransobjekt, sier Presthus til Dagbladet.

- Mistenker politiet at det planlagte ranet var nært forestående?

- Det kan jeg ikke si noe om.

- Bare èn av de ni som er varetektsfengslet er siktet for ransforbund. Er det aktuelt å utvide siktelsen mot noen av de andre?

- Det er tidlig i etterforskningen, men ja, det er aktuelt å se på det ettersom etterforskningen skrider frem.

- Våpenbeslag

Politiet vil nå etterforske om dette er en gjeng som har drevet med organisert kriminalitet, opplyser politiadvokaten.

- Det vil være et tema videre i etterforskningen om dette er organisert kriminalitet, sier hun.               

Under den storstilte politiaksjonen mandag ble det, i tillegg til betydelige mengder narkotika, beslaglagt flere skytevåpen, opplyser Presthus overfor Dagbladet.

Politiadvokaten sier hun ikke har informasjon om type eller antall skytevåpen, men forteller at det var snakk om mer enn ett.

- Det var flere våpen, men detaljkunnskapen har jeg ikke, sier hun.

- Narkotika

Politiet har avlyttet flere av de siktede i forkant av storaksjonen, der det i all hovedsak ble gjort beslag av betydelige mengder narkotika.

- Det ble beslaglagt en større mengde cannabis, samt et stoff vi mistenker er sentralstimulerende. I tillegg ble det gjort en rekke beslag vi synes er interessante som bevis, sier Presthus.
Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om denne saken har noen sammenheng med pågripelsen av Bandidos-profil Lars Harnes tidligere i sommer.

- Det kan jeg ikke kommentere, for da må jeg redegjøre for beviser og opplysninger i saken, så det må jeg komme tilbake til, sier hun.

Comments

  1. Mugshot of the day and an example of crystal meth the killer.

    http://neer-do-well-hall-of-infamey.blogspot.ca/2015/08/mugshot-of-day.html

    ReplyDelete

Post a Comment