Bhatti varetektsfengslet i fire uker


Den profilerte islamisten Arfan Bhatti, som er siktet for legemsfornærmelse mot en kvinne, er varetektsfengslet i fire uker. Han har anket avgjørelsen.
Bhatti er ilagt brev- og besøksforbud den første uken av fengslingsperioden, som er i tråd med aktors påstand, melder Nettavisen.
37-åringen anket avgjørelsen på stedet.
– Jeg erkjenner ikke straffskyld og begjærer meg løslatt, sa Bhatti under fengslingsmøtet i Oslo tingrett, der dommeren opphevet referatforbudet.
Han ble natt til fredag pågrepet og siktet for legemsfornærmelse, omfattet av straffelovens paragraf 228 , andre ledd. Politiet begjærte ham fengslet fordi de mener det er fare for gjentakelse og for bevisforspillelse.
Ifølge TV 2 er Bhatti siktet for vold mot en kvinne. Retten la vekt på at da fornærmede ringte AMK første gang, sa hun at hun ble kastet rundt av siktede. Senere ringte hun opp og sa at hun hadde snublet i føttene til siktede, og ikke blitt utsatt for vold, melder TV 2.
I mars i år ble Bhatti i Oslo tingrett dømt til ti måneders fengsel for familievold, hvorav fire måneder betinget. Han ble dømt for å ha slått sin sønn og datter en rekke ganger i forbindelse med at de skulle lese fra Koranen.
Bhatti var også tiltalt for å ha vært voldelig mot politiet under en pågripelse i 2012, men dette punktet ble han frifunnet for.
 

Les også:


Comments