Dømt til 14 år og seks måneder i stor narkosak

De mange tiltalepostene mot seks tiltalte menn omfattet totalt 30 kilo kokain, 204 kilo hasj og cirka 1 kilo amfetamin.

Den store mengden narkotika er i seg selv svært straffeskjerpende. I tillegg kom Oslo tingrett til at fire av de tiltalte utgjorde en organisert gruppe, slik det er definert i den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven. Fem av de dømte er albanske statsborgere, mens én er norsk statsborger.

Etterforsket Hells AngelsSaken har vært etterforsket av Kripos i nesten to år og ble rullet opp i forbindelse med etterforskning av personer tilknyttet Hells Angels for narkotikaomsetning. Dommen falt tirsdag. Ingen av de domfelte er tilknyttet MC-klubben.

Den antatte hovedmannen, omtalt som organisatoren i gruppen, er dømt til 14 og et halvt års fengsel, mens to løpegutter fikk ti og åtte års fengsel for sin delaktighet.

En fjerde mann, som ifølge Kripos hadde «en mer selvstendig salgsrolle og tilretteleggerrolle», ble dømt til ti års fengsel.

To millioner i utbytte
De fire er dømt for å ha omsatt betydelige mengder narkotika i Oslo-området siden 2011, mens de to siste tiltalte er dømt til ti år og tre måneder og fem år og ni måneders fengsel for å ha mottatt og bestilt narkotika av sine fire medtiltalte.

I tillegg idømte retten inndragning av totalt to millioner kroner som var utbytte av narkotikakriminaliteten, to biler, mobiltelefoner og PC-er som var benyttet i narkotikavirksomheten.
Tre av de domfelte anket på stedet. (©NTB)

Comments