Lagret 90 kilo hasj og 5,9 kilo kokain i leilighet på Romsås

Fem medlemmer av narkoligaen er dømt etter den såkalte mafiaparagrafen for organisert kriminalitet i Oslo tingrett. Alle disse er idømt 8 til 14 og et halvt års fengsel. Sjettemann fikk fem år og ni måneders fengsel.
Fem av de dømte er albanere, mens en er fra Tyrkia.

Sprakk etter lang tids spaning

Det var 1. november 2013 politiet gikk til aksjon i forbindelse med en overlevering av 10 kilo kokain i en ryggsekk. Tre menn ble tatt etter at narkotikaen ble hentet ut fra en leilighet på Romsås i Oslo der noen av de dømte bodde. Da hadde politiet holdt leiligheten under oppsikt i flere måneder, og omfattende spaning lå bak aksjonene.
En bolig på Romsås skal ha blitt holdt under oppsikt i flere måneder før de narkosiktede ble tatt på fersken i fjor høst. Leiligheten skal være leid under en falsk bulgarsk identitet.
FOTO: Ørn E. Borgen
Ransaking av blant annet to leiligheter på Romsås ga resultater. De to adressene skal ha blitt brukt som henholdsvis bolig og narkolager. Tilsammen ble det beslaglagt 16 kilo kokain og 90 kilo hasj med en gateverdi på rundt 20 millioner kroner i sakskomplekset.

Les også: For første gang kobles kriminelle nettverk i malerbransjen til en albansk narkoliga

Startet avlytting allerede høsten 2012

Kripos, som har etterforsket saken, startet avlytting mot dette miljøet allerede i 2012. Da kom de på sporet av et par av de involverte og fortsatte avlytting av disse personene.
Dette endte med at de holdt en leilighet på Romsås hvor to av de mistenkte bodde under kontinuerlig oppsikt. Der oppdaget de at de var trafikk til en annen leilighet på Romsås en kort spasertur unna. Da politiet gikk til aksjon, oppdaget de at det var etablert et regelrett narkolager i den andre leiligheten.

Gigantiske omsetningstall for hasj og kokain

Retten slår fast at gjengen har omsatt minst 20 kilo kokain og 60 kilo hasj. Blant bevisføringen er det lagt frem en notisblokk med et slags regnskap over narkohandelen samt opplysninger om telefonnumre. Dette ble funnet i en leilighet i Gladengveien sammen med 186.000 kroner 14 dager før aksjonen mot leilighetene på Romsås.
Ransakingen skjedde etter at den dømte ble stoppet i en trafikk-kontroll.

Dommene blir anket

Tre av de dømte anket dommen på stedet, mens de tre andre tok betenkningstid.
Opprinnelig var det flere siktede knyttet til sakskomplekset, men mange av disse siktelsene er frafalt. Det gjelder blant annet en 40-åring som Aftenposten tidligere har omtalt knyttet til saken som siktet.

Comments