No Surrender MC i Danmark


Med indtoget af endnu en international rockerklub på dansk jord er der næppe fare for, at politiet på Københavns vestegn kommer til at kede sig.

Der findes i forvejen tre etablerede, såkaldte '1 %'-rockergrupper herhjemme, nemlig Hells Angels, Bandidos og Satudarah, der alle har fuldgyldige danske medlemmer med rygmærker.
Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at de tre internationalt funderede grupper får konkurrence fra den Hollandske klub, No Surrender, der er i fuld gang med at etablere sig på den københavnske vestegn.
Fra ordensmagtens side følger man den nye organisation nøje.
- Det er en ny gruppering og en ny situation. Vi følger dem og holder løbende øje med situationen, siger efterforskningsleder Carsten Jansson fra Vestegnens Politi til Ekstra Bladet om den nye klubs entré i Danmark.

Der er tale en tidligere afdeling af Satudarah, der nu vælger at slutte samarbejdet og skifte rygmærke.
Sent i aftes besøgte Ekstra Bladet den kommende afdeling i dens klubhus i industriområdet Lyngager i Brøndby.

Bag det pigtrådstoppede plankeværk var der høj techno i klubhusets festlokale, hvor menuen stod på fadøl og shots.

Den kommende afdeling kommer til at hedde 'No Surrender District 26'. Tallet er en reference til Vestegnens postnumre, der begynder med 26.
- Vi var med i Satudarah et lille års tid.  Men vi kunne ikke blive enige, siger talsmænd fra den nye klub til Ekstra Bladet.
Hvad handlede uenighederne om?
- Det holder vi for os selv.
Om forholdet til deres tidligere fæller i Satudarah siger talsmændende, der kalder sig 'Cuz' og 'Hansen':
- Vi har ingen problemer med nogen.
Talsmændene beskriver deres klub som en 1 %-klub med alt, hvad det indebærer. Yderligere vil de ikke uddybe den sag.
Selv siger de, at der indtil videre er 53 figurer tilknyttet.
Selv om det kommende rygmærke er hollandsk, så er klubbens medlemmer for en stor dels vedkommende gamle kendinge.

Før den korte tilknytning til Satudarah har en række af den nye klubs medlemmer gjort sig i andre klubber og bandestrukturer i og omkring København, ligesom også folk fra hooligan-miljøet på den Københavnske Vestegn er at finde i klubbens rækker.

Altså en blanding af etniske danskere og indvandrere. Hvilket gjorde sig gældende i aftes i klubhusets bar.

Da Satudarah i 2013 åbnede første danske afdeling i Bagsværd nord for København, rynkede særligt Hells Angels på næsen af de nye. Kort efter fulgte en kort række sammenstød.

Siden har yderligere to andre rygmærkeklubber slået sig ned i Danmark, Gremium og United Tribuns.

Nu er det så No Surrender, der får dansk fodfæste. Og ifølge oplysninger til Ekstra Bladet er både HA og Bandidos mere eller mindre ligeglade med den nye klubs ankomst i Danmark.

Politiet:- Vi er klar og følger situationen
Politiet holder vågent øje med den nye situation, hvor en gruppe tidligere Satudarah-folk nu vælger at indtræde i en anden rockerklub.
Hvordan har I det med, at en ny, international rockerklub kommer til landet og etablerer sig på Vestegnen?
- Det er selvfølgelig ikke noget vi er glade for. Omvendt er det ikke nye folk. De har været derude i længere tid nu. Men det er noget, vi følger tæt, da det eventuelt kan give uro i politikredsen, siger Carsten Jansson, efterforskningsleder, Vestegnens Politi, til Ekstra Bladet.
Hvordan vil I forholde jer til No Surrender?
- vi har selvfølgelig undersøgt deres baggrund. Nu er det jo noget, der er på begynderstadiet, så deter noget, vi holder øje med.
Hvordan vurderer I det aktuelle konfliktbillede rockergrupperne imellem i perspektivet af No Surrenders indtog?
- Det er jo en ny gruppering og dermed en ny situation. Og endnu er det tidligt i forløbet, så det er ikke muligt at fastslå hverken det ene eller andet. Men vi vurderer selvfølgelig løbende situationen.
Folketinget vedtog i 2013 en stor pakke for indsatsen mod rockere og bander. Kan I være tilfredse med, at en helt ny gruppering finder fodfæste?
- Vi har de love og regler, vi nu engang har. Og dem følger vi og arbejder ud fra. Vi holder øje med samlede billede, og det gælder ikke kun i Brøndby, men også i forhold til Satudarah i Bagsværd og Bandidos i Hvidovre.

Comments

  1. Hells Angels lose appeals connected to Fort McMurray cocaine trade.

    http://neer-do-well-hall-of-infamey.blogspot.ca/2015/08/hells-angels-lose-appeals-connected-to.html

    ReplyDelete

Post a Comment