Politiet vil inndra 54 millioner kroner fra Gjermund Cappelen

CAPPELEN: Saken mot narkobaronen Gjermund Cappelen er ferdig etterforsket og tiltale har blitt tatt ut. FOTO: PRIVAT
CAPPELEN: Saken mot narkobaronen Gjermund Cappelen er ferdig
etterforsket og tiltale har blitt tatt ut. FOTO: PRIVAT
 
Statsadvokat Lars Erik Alfheim har lagt ned påstand om inndragning av til sammen 54 millioner kroner fra Gjermund Cappelen.
Dette er en sum påtalemyndigheten har regnet seg fram til, og som de mener Cappelen har tjent på salg av nærmere 1,4 tonn hasj.
Det kommer fram av tiltalen mot Gjermund Cappelen og sju andre personer som er siktet i narkosaken.
Rettssaken skal opp i Asker og Bærum tingrett 14. september. 

Over 10 millioner i verdier beslaglagt hos Cappelen

Videre ber påtalemyndigheten om inndragning av Cappelens verdier i form av kontanter, smykker, klokker, aksjer, klær og et litografi av Edvard Munch ved navn «Selvportrett».
Fra de sju medtiltalte vil statsadvokaten blant annet inndra nærmere 6,5 millioner kroner, to biler og en elektrisk jekketralle. 

Organisert kriminalitet

De fire hovedtiltalte, Gjermund Cappelen og tre av hans medhjelpere, er i tillegg til narkosiktelsen tiltalt for organisert kriminalitet gjennom den såkalte «mafiaparagrafen». 
– Tiltalen er ikke overraskende. Den er i overensstemmelse med hva Cappelen har forklart hele tiden, sier forsvarer Benedict de Vibe til TV 2.
Av de 1324 kg hasj som tiltalen omfatter, er 476 kg blitt beslaglagt av politiet mens 848 kg har blitt solgt av Cappelen og hans tre medhjelpere.

Mye våpen

En rifle, fem haglegevær og ni pistoler har også blitt beslaglagt av politiet. Disse våpnene ønsker statsadvokaten å inndra.
Flere av pistolene som ble funnet var skarpladde.
Hjemme hos Cappelen fant politiet fant blant annet en pistol, og ved hans gamle arbeidsplass på Fornebu fant de en hagle.

To saker

Saken mot Gjermund Cappelen har blitt delt i to. Rettssaken som skal behandles i Asker og Bærum tingrett i september gjelder er kun oppbevarings– og omsetningsdelen av narkosaken.
Innførsel av hasjen til Norge blir behandlet i en senere rettssak som Spesialenheten for politisaker kjører mot polititoppen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen sammen. 
Noen av de viktigste bevisene fra Spesialenheten mot Jensen skal være over 1000 tekstmeldinger som er sendt mellom Jensen og Cappelen. Disse meldingene er funnet på gamle mobiltelefoner som er beslaglagt hos Cappelen.
Eirik Jensen nekter straffskyld.

Comments