Væpnet politiaksjon mot Hells Angels

Politiaksjon mot Hells Angels Ringsaker

POLITIAKSJON: Politiet aksjonerte i formiddag mot lokalene til Hells Angels på Bergshøgda i Ringsaker.
Foto: Frode Meskau / NRK

Ifølge Hamar Arbeiderblad deltok rundt 30 politifolk i aksjonen på Bergshøgda. Politiet var tungt bevæpnet, og hadde også med politiets panserbil og et eget politihelikopter.
Politiet hadde også med narkotikahunder som ble satt inn i leting etter narkotika i lokalene til motorsykkelklubben.

To pågrepet

Terje Krogstad, lensmann i Ringsaker, sier at aksjonen har vært helt udramatisk.
– To menn var på huset da vi aksjonerte. De er nå pågrepet og blir tatt med inn til politihuset, sier Krogstad.
I en pressemelding skriver politiet at de to mennene vil bli siktet for overtredelse av narkotikabestemmelsene. Politiet har beslaglagt både brukerutstyr for narkotika samt to ulovlige våpen eller våpenlignende gjenstander. To ulovlig oppsatte overvåkingskameraer på eiendommen skal også være beslaglagt.

Stor aksjon

Krogstad sier aksjonen ble gjennomført med mannskaper fra både Ringsaker lensmannskontor og Hamar politistasjon, samt en utrykningsenhet i Hedmark.
Lensmannen vil foreløpig ikke si om politiet har gjort noen beslag i lokalene til Hells Angels.
Dagens aksjon kommer som et resultat av en sak som skjedde i forrige uke et annet sted på Hedmarken, der det ble gjort beslag som kan knyttes til Hells Angels-miljøet.
– Jeg ønsker ikke å gå noe mer inn på den saken. Der sitter det nå to personer i varetekt, så jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere, annet enn at det har forgreininger mot dette miljøet, sier Krogstad.

Funn av narkotika

I ettermiddag skriver politiet at ransakingen kom som følge av funn av narkotika, som ble gjort på en annen adresse i forrige uke.
– Dette er en sak som etter forskes av Hedmark politidistrikt og Hamar politistasjon, og jeg ønsker ikke å si noe om størrelsen på beslaget, sier Bjørn Lier, politistasjonssjef i Hamar.
Politiet fikk ransakingsbeslutning fra tingretten på bakgrunn av en person som blant annet har opphold i lokalene til Hells Angels.
Les også:

Vil bli løslatt

Politiet vil fortsette etterforskningen, og kan ikke utelukke flere pågripelser. Begge mennene som ble pågrepet i motorsykkelklubbens lokaler i formiddag vil trolig bli løslatt etter at avhøret er over. Ifølge Bjørn Lier vil de også høyst sannsynlig bli bøtelagt.
 

Comments