Fnidder og beskyldninger om løgne i bandekrig

Knivstik, kølletæsk og pistolskud er langt fra eneste våben i bandekonflikter.
Også politiet forsøges brugt, når fjenderne skal ned med nakken efter devisen om, at en modstander i fængsel er en udskadeliggjort modstander.
- De stikker hinanden til politiet på kryds og tværs, siger flere kilder med indblik i miljøet.

Kilderne beskriver, hvordan sladrespiralen får fuld skrue, når først en bandefigur får mistanke om, at han er blevet stukket.
Så stikker vedkommende tilbage - og så kører sladrerouletten ellers derud af.

Se også: Bande i krig med nye rockere

Kilderne beskriver, hvordan bandefigurerne er meget nærtagende og ærekære. Alt skal hævnes. Det gælder såvel fysiske nederlag som knive i ryggen i form af bagsnakkeri.

Se også: Nye rockere: - Vi er ikke med i nogen krig

Samtidigt er miljøet fuldt af rygter og usandheder. Og bandefigurerne er ikke blege for selv at søsætte løgne.

Og kilder i miljøet mener, at politiet er alt for villige til at godtage usande historier i forsøget på at få banderelaterede figurer bag tremmer. Politiet beskyldes for ikke at baggrundstjekke oplysningerne ordentligt inden, eventuelle figurer fremstilles i grundlovsforhør.

To anholdt igen for drabsforsøgFor et par uger siden blev to yngre mænd anholdt og sigtet for et drabsforsøg begået juleaften 2013. Og den omtalte sag giver et sigende indblik i bandemiljøet og de indbyrdes mekanismer med beskyldninger og påstande.

Konkret bundede affæren med drabsforsøget blandt andet et angiveligt bilrøveri i indvandrermiljøet. Her blev en butiksbestyreren fra det nordvestlige København frarøvet en Mercedes.

Undervejs i forløbet ændrede butiksbestyreren sin forklaring. Det samme gjorde en anden figur, der var central i sagen, gentagne gange. Her er der tale om en person, der også er del af bandemiljøet i Storkøbenhavn.

Nu har politiet så angiveligt fået nye oplysninger i sagen, hvilket førte til, at duoen nu er varetægtsfængslet igen. Begge nægter sig skyldige.

Kilderne i bandemiljøet mener at vide, at den nu atter fængslede duo er offer for en kæde af løgnagtige beskyldninger efter det beskrevne scenarie baseret på hævn og bagtalelser.

Politiet:- Vi fremstiller ikke grundløst- Selvfølgelig skal der være et grundlag for at fremstille eventuelle personer i grundlovsforhør. Hvis der ikke er det, så fremstiller vi ikke.

Sådan siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.
Han understreger, at han taler generelt og ikke kommenterer verserende sager.
- Det er jo heller ikke os, der fængsler. Det er op til dommeren, siger han.
- Vi efterforsker ud fra forskellige vinkler, og som udgangspunkt er det ikke nok med enkeltstående påstande. Det vil heller ikke været nok til at få fængslet en sigtet, siger han.

Råbekrig med megafon over fængselsmur
Gennem den seneste måneds tid har en konflikt atter sat sit præg på bandemiljøet i København.
I følge Ekstra Bladets oplysninger er grupperingen Brothas del af konfliktbilledet. Modstanderne er blandt andet den nye rockerklub Gremium samt en flok bandefigurer fra Bellahøj og Brønshøj.

I løbet af foråret er folk fra sidstnævnte gruppe troppet op ved Vestre Fængsel, og ved hjælp af en megafon er der blevet råbt hånende ord ind over muren til fængslet.
’I er ikke nogen gadebande. I er terrorister’ lød det blandt andet i følge Ekstra Bladets oplysninger hen over fængselsmuren.

Terrorist-beskyldningen skal ses i lyset af, at manden bag skyderiet ved Krudttønden og efterfølgende ved synagogen i Krystalgade, Omar el-Hussein, havde været del af Brothas.
 
Duoen har tidligere været anholdt i sagen. Men i november og december i fjor måtte politiet løslade dem på grund af dengang manglende beviser.

Comments