Mann slått med jernrør og bortført

Leter etter alvorlig skadd mann

GROV VOLD: Onsdag kveld ble en mann i midten av 40-årene slått med jernstang og lagt i en bil, som kjørte fra Liakollveien 26 på Holmlia. Senere på kvelden ble den aktuelle bilen funnet i en grøftekant ved Øvre Prinsdals vei 3 - om lag 3,5 kilometer unna åstedet.

En mann i midten av 40-årene ble utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo og lagt i en bil som kjørte fra stedet onsdag kveld. Det opplyste fungerende leder for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Torstein Holand, på en pressekonferanse torsdag kveld.
– Vi har siden i går kveld lett med store politistyrker etter en mann i midten av 40-årene, som vi mener kan være alvorlig skadd. Ifølge vitnebeskrivelser ble han slått i hodet med jernrør, sier Holand.
Mannen har fredag morgen fortsatt ikke kommet til rette. Oslo-politiet har søkt etter mannen siden hendelsen skjedde – uten funn. Politiet betegner episoden som frihetsberøvelse.
– Vi kan ikke utelukke at mannen holdes på et sted mot sin vilje, sier Holand.
Mann utsatt for vold i Oslo
LIAKOLLVEIEN: En mann er savnet etter en voldsepisode i Oslo. Mannen skal ha blitt lagt i en bil som kjørte av gårde. Hendelsen skal ha skjedd i Liakollveien på Holmlia.
Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Vitner hørte et smell

Politiet fikk de første meldingene fra vitner like etter klokka 19 onsdag. En svart BMW X5 skal ha kommet kjørende med en mann og en lys kvinne.
Bilen stoppet ved Liakollveien 26 på Holmlia, og mannen som nå er savnet, kom ut av bilen og snakket med en annen mann.
– Situasjonen eskalerte, og flere kom til. Så ble mannen fra bilen slått i hodet med et jernrør. Det ble også hørt smell som beskrives som fyrverkeri, men vi utelukker ikke at det kan ha vært fra et skytevåpen, sier Holden.
Torstein Holand, fungerende leder for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.
ALVORLIG SKADET: Vi har siden i går kveld lett med store politistyrker etter en mann i midten av 40-årene som vi mener kan være alvorlig skadd, sier Torstein Holand, fungerende leder for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.
Foto: Nora Evensmo Hvistendahl / NRK

Bilen ble funnet i nærheten

Deretter ble mannen lagt i en sort BMW X5 og kjørt vekk. Denne bilen ble
senere funnet i en grøftekant ved Øvre Prinsdals vei 3 – om lag 3,5 kilometer unna der voldsepisoden fant sted.
Skiltene var da fjernet. Den samme bilen skal også ha kjørt inn i en hekk i samme område kort tid før den ble funnet.
– Vi fant bilen uten skilter. Mannen må ha vært flyttet fra BMW-en og over i en annen bil, satt av eller dumpet et annet sted på bilens rute, sier Holden.
Samme kveld undersøkte politiet åstedet der det blant annet ble funnet blodspor på stedet.
Gjør åstedsundersøkelser
BLODSPOR: Politiet gjorde onsdag kveld åstedsundersøkelse på Liakollveien. Det ble blant annet funnet blodspor der.
Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

En kvinne pågrepet

En kvinne i slutten av 30-årene er pågrepet i saken, siktet for grov legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette. Hun sitter nå i avhør. I tillegg er fire mannspersoner etterlyst, sier Holand.
Politiet ønsker ikke å gå ut med opplysninger om kvinnens relasjon til mannen.
– Vi har hatt rundspørring og avhører nå vitner, uten at vi så langt har håndfast informasjon om hvor mannen befinner seg, sier Holand.
Holder sier at de jobber på spreng med å kartlegge hva som har skjedd og hvor mannen befinner seg nå. Politiet ønsker tips fra publikum om hvor den aktuelle bilen har vært tidligere på kvelden.

Comments