Politiet krever genseren til HA-medlem

Politiet krever genseren til HA-medlem
 
 
De tre er tiltalt etter straffelovens paragraf 132 som går på å ha forsøkt å påvirke en aktør i rettsvesenet.

29-åringen er fullverdig medlem av Hells Angels, Stavanger, mens 23-åringen og 26-åringen er tilknyttet motorsykkelklubben.


Natt til søndag 16. mars i fjor skal 29-åringen ha utsatt en mann for vold på en bensinstasjon på Klepp.

I etterkant av dette har han trolig funnet ut at det ikke var så lurt med tanke på at det er overvåkingskamera på stedet.

Rett etter voldsepisoden skal 23-åringen ha henvendt seg til en ansatt på bensinstasjonen og sagt til vedkommende at han ikke måtte varsle politiet.

– Tok pågenseren Senere samme natt dro det 29 år gamle HA-medlemmet tilbake til bensinstasjonen sammen med 26-åringen. For anledningen skal han ha iført seg en genser merket med Hells Angels. De skal videre ha tatt kontakt med den ansatte på stedet, spurt om politiet hadde vært der og «om han kunne slette opptaket».

Dagen etter skal 29-åringen og 23-åringen på nytt ha dratt ned til bensinstasjonen.
Også denne gangen skal 29-åringen ha hatt på seg HA-genseren.
På nytt skal de ha spurt om «politiet hadde vært der», om «de kom til å anmelde volden» og om «de kunne slette opptaket».

Ifølge tiltalen var dette egnet til å prøve å påvirke de ansatte til å unnlate å melde forholdet/forklare seg for politiet/samt slette videoen som dokumenterer volden.
29-åringen er også tiltalt for vold og bruk av anabole steroider og oppbevaring av til sammen 6,7 gram med dopingmidler.

23-åringen er tiltalt for oppbevaring av 3,6 gram med dopingmidler.

Erkjenner delvis skyld

Politiadvokat Øyvind Haukland var aktor i saken.
– De tiltalte har erkjent straffskyld for alt unntatt det som går på det å ha påvirket en aktør i rettsvesenet, sier Haukland til RA. Haukland la ned påstand om henholdsvis seks måneder, 90 og 60 dagers fengsel for de tre.

Han krever også å få inndratt en genser merket med HA.
De tiltaltes forsvarere var Odd Rune Torstrup, Stian Kristensen og Erling Kjærmann. 

Comments