Slog Betina ihjel: Hun brød de kriminelles kodeks

Betina Emilie Jensen blev stukket ihjel på et badeværelse i en lejlighed på Amager. (Privatfoto)
KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Drabet på Betina Emilie Jensen skete efter længere tids konflikt mellem hende og hendes drabsmand, en 29-årig mand fra Københavnsområdet.
Det kom frem i retten mandag, hvor den 29-årige er tiltalt for at have påført den tidligere thaibokser 29 knivstik og -læsioner på et badeværelse i en lejlighed på Hjulmagerstien på Amager. Han har erkendt at have stukket den 39-årige kvinde, men forklarede i retten, at det skete i nødværge, efter han blev lokket i et baghold.

Se også: Stak 'Drenge-Betina' ihjel: Jeg frygtede for mit liv
Se også: Tiltale: 'Drenge-Betina' blev dræbt med 29 knivstik

I løbet af formiddagen forklarede den 29-årige mand, hvordan han ankom til lejligheden sammen med sin kæreste, og at han ikke vidste, at Betina Emilie Jensen også var der.
- Jeg vidste ikke Betina var der, for så var jeg ikke taget derover. Vi havde et problem, forklarede den 29-årige og uddybede senere, at striden mellem de to blandt andet var opstået i kølvandet på en tidligere retssag.

Cirka halvandet år før drabet på Betina Emilie Jensen blev hun udsat for et overfald, og gerningsmanden KA blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg.

Efterfølgende mødte KA og den nu drabstiltalte mand hinanden i Nyborg Statsfængsel, og det fik den 29-årige til at se anderledes på Betina Emilie Jensen, som han kendte perifert fra det københavnske festmiljø.
- Når man færdes i vores miljø, taler man ikke med politiet, man udtaler sig ikke i retten, og man stikker ikke sine venner. Det førte Betina sig også frem på, men det viste sig, at det var sådan. For da retssagen mod KA kørte, udtalte hun sig for fuld knald, forklarede den 29-årige i retten.
- Hun brød de kriminelles kodeks, tilføjede han.
Han kaldte efterfølgende Betina Emilie Jensen, der har flere domme på cv'et, for en 'stikker' over for en mand, der færdes i samme miljø som de to - og da det nåede frem til Betina selv, blev hun meget vred.

Stridighederne mellem de to blev bekræftet af en af veninderne til Betina og den drabstiltalte mand, som mandag formiddag vidnede i retten. Hun var indehaver af den lejlighed, drabet skete i og forklarede, at den 39-årige Betina tidligere på dagen havde opsøgt hende på hendes arbejde.
- Hun var helt oppe at køre over, at X (tiltaltes navn udeladt på grund af navneforbud, red.) havde kaldt hende en stikker igen, forklarede kvinden, der efterfølgende inviterede Betina hjem til sjusser om aftenen.

Om natten foreslog den tidligere Danmarksmester i thaiboksning, at de inviterede den 29-åriges kæreste med til festen.
- Hun sagde, at hun håbede, at X (tiltalte, red.) kom med og sagde, at jeg ikke måtte skrive, at hun var der, for så ville han ikke komme. Hun sagde også, at hun ikke ville have ballade, men at hun bare gerne ville have en mulighed for at snakke tingene igennem med ham.

Så da den 29-årige kom op i lejligheden, gemte Betina Emilie Jensen sig på toilettet, og veninden fik gennet den 29-årige derud ved at sige til ham, at han havde noget på kinden.
Mens han ledte efter lyset, fik han - ifølge sin egen forklaring - det første slag.
- Og så får jeg et til, så det ringer for ørene. Og det bliver bare ved. Så på et tidspunkt råber jeg: 'Stop eller jeg trækker kniven', men det stopper ikke. Og så trækker jeg kniven, forklarede han og tilføjede, at han efterfølgende begyndte at stikke ud i mørket.
- Jeg frygtede for mit liv. Jeg gjorde mit for at komme ud af situationen, forklarede han i retten.

Bliver den 29-årige kendt skyldig, risikerer han en forvaringsdom, som er en straf uden tidsramme og dermed en af de hårdeste straffe i det danske retssystem.

Forvaringspåstanden har udgangspunkt i retslægerådets vurdering af den 29-årige, som af rådet anses for meget farlig, ligesom der er høj risiko for, at han igen kan begå grov personfarlig kriminalitet.
Hans forsvarer har omvendt påstået straffrihed for drabet, eftersom det skete i nødværge, men den 29-årige har samtidig erkendt grov vold, fordi han - efter første omgang knivstik - gik tilbage på toilettet og stak Betina Emilie Jensen to gange i låret.

Da hans liv ikke på daværende tidspunkt var i fare, var der her tale om grov vold, forklarede forsvareren.

Comments