21-åring dømt etter gjengovergrep

Gjengen forgrep seg på en mindreårige jente i flere timer, blant annet på et lokaltog i Oslo. Nå er alle tre dømt.

I august ble to menn på 18 og 22 år fra Oslo dømt til henholdsvis samfunnsstraff og fengsel for overgrep mot den mindreårige jenta.
En 21-åring møtte ikke da rettsforhandlingen startet, men ble senere pågrepet og varetektsfengslet. Mannen er nå dømt til fengsel i ett år og fem måneder. Han er i tillegg idømt et oppreisningskrav på 75.000 kr.

Retten: Påført alvorlig psykisk lidelse

De aktuelle overgrepene skjedde blant annet på et lokaltog og i en leilighet i Oslo natt til 30. juli i fjor. 21-åringen er dømt for å ha begått det andre av i alt fire overgrep mot jenta, i Høybråtenveien i Oslo.
Ifølge dommen var overgrepet svært grovt og ble begått på en særlig krenkende måte. Retten mener det ikke er tvil om at jenta opplevde hendelsen som en voldtekt.
Ifølge dommen ble jenta påført en alvorlig psykisk skade som følge av overgrepene. Hun mistet det påfølgende skoleåret, sliter fortsatt med å gjennomføre skolehverdagen og har i dag fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Først siktet for gjengvoldtekt

De tre mennene var først siktet for gjengvoldtekt, som har en strafferamme på 21 år. Men da statsadvokat Cecilie Schløsser Møller tok ut tiltale, mente hun at bevisene ikke holdt til å dømme de tre for dette. I stedet ble de tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år.
<p>STATSADVOKAT: Cecilie Schløsser Møller.<br/></p>
STATSADVOKAT: Cecilie Schløsser Møller.
Foto: Frode Hansen, VG
18-åringen ble dømt til 344 timers samfunnsstraff for to tilfeller av seksuell omgang med den mindreårige jenta på en særlig krenkende måte. Han unngikk fengselsstraff fordi han var under 18 år da forholdet skjedde.
22-åringen fikk ti måneders fengsel for ett overgrep, og to måneders straffereduksjon fordi han erkjente straffskyld for det han ble domfelt for.
Les også: Aktor utvidet tiltale mot guttegjeng
Ifølge Oslo tingretts dom har ikke 21-åringen samarbeidet med politiet under etterforskningen.

Comments