23 pågrepet i stor narkoaksjon

Politi illustrasjon

MANGE TATT: De siste dagene har politiet i Telemark gjennomført en storaksjon mot narkotikamiljøet i Grenland.
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Sammen med mannskaper fra Oslo politidistrikt gikk politiet til en større narkotikaaksjon i Skien og Porsgrunn i dag.
Bakgrunnen er at politiet ønsker å gjøre noe med problemområder de har fått mange klager på. Pågripelsene skal i hovedsak ha skjedd i sentrumsnære områder i Skien, men også på adresser i Porsgrunnsområdet. Der har politiet reist hjem til folk de vet har bestilt narkotika over internett.
– Vi har gjort en rekke beslag. Vi har tatt alle typer narkotika. Vi har også tatt en del hasj, både på brukernivå og omstetternivå, med flere hundre gram. Det forteller Skule Worpvik, leder for organisert kriminalitet i Telemark politidistrikt.
Skule Worpvik
Skule Worpvik er leder for avsnitt for organisert kriminalitet ved Telemark politidistrikt.
Foto: Anne Lognvik / NRK
Han forteller også om at de har beslaglagt en god del amfetamin og LSD. Samtidig mistenker politiet at det har foregått produksjon av et psykoaktivt stoff på en adresse.
– Ut ifra ingredienser som er funnet på stedet, mener vi at det dreier seg om produksjon av noe som linger på LSD og fleinsopp, forteller han.

40 siktet i saken

Aksjonen har vart over to dager. I løpet av disse to dagene er 23 personer tatt inn til arresten for avhør. I tillegg er mange avhørt på stedet de ble pågrepet, for så å bli dimittert.
– Vi har per nå en håndfull som sitter i arresten, og trolig vil et par av dem bli fremstilt for varetektsfengsling. I tillegg blir omtrent 40 personer siktet for besittelse og/eller bruk av narkotika, sier Worpvik.

Håper det virker avskrekkende

Worpvik håper at aksjonen kan rydde opp på de adressene de har mottatt klager på. Han håper også at pågripelsene vil virke avskrekkende på en del i miljøet, og samtidig kanskje føre til et vendepunkt for noen av brukerne.
– Overrasket dere miljøet?
– Alle som driver med kriminalitet og får politiet på døra fremstår litt overrasket i hvert fall. Det var vel ingen som visste at vi kom, men det var vel særlig de som sitter på hjemme-PC og bestiller narkotika og blir avdekket av tollvesenet som er de som blir mest overrasket, sier Worpvik til NRK fredag kveld.
 

Comments