Mikael N. Ali - Ny Talsmand For TBM Norway


I dag har TBM Norway fået en ny talsmand. Mikael N. Ali har været et aktivt medlem af TBM Norway siden opstarten af TBM i Norge, og er i dag af TBM Scandinavia´s Projektgruppe blevet valgt, som ny talsmand for TBM Norway.

Mikael N. Ali har fra TBM Norway´s start af, der været en af de bærende kræfter, som har lagt et utroligt stort og vigtigt stykke arbejde i, at være med til, at få TBM på det norske landkort.


Har du noen gang møtt en gatekriger? En ekte warrior. La meg fortelle deg om Mikael Ali.
 
Mikael er tidligere medlem av den beryktede innvandrergjengen Young Guns i Oslo, og en av personene jeg skriver om i boken ”Blodig brorskap”.

Når du møter ham, skjønner du hvorfor han gikk under betegnelsen ”kroppen er mitt våpen”. Nevene er digre som pannekaker, skuldrene brede som en okse og skikkelsen på 190 cm har muskler som en bodybuilder.
Jo, han var farlig. Han innrømmer det selv.
Som jeg skriver i boken:
”Makt.
Enorm, berusende makt.
Mikael Ali følte det slik.
Han var villig til å ta den helt ut.
Å drepe. For gjengen.
Han – Mikael Ali – kunne avgjøre hvem som fikk leve.
Og hvem som måtte dø.

Han kjente seg som om han var på toppen av verden. Som en av de fryktede Young Guns”.
Mikael er historien om den rå krigeren og den myke mannen.

 Etter at han kom hjem fra oppdraget for Telemark bataljon i Kosovo var han rastløs og eventyrlysten – på jakt etter spenning som de fleste ungdommer. Men han søkte en mer ytterliggående adspredelse i hverdagen, for å si det forsiktig.
Men fremfor alt samhold og brorskap.
Han ba om å bli medlem i Young Guns. Her tok de i mot den råsterke mannen med åpne armer. Mikael var en topptrent soldat og hadde kvaliteter og erfaringer som er en etterspurt vare i de kriminelle miljøene.

DSC_6866
Mikael Ali var villig til å drepe for brorskapeti Young Guns. I dag er han en rolig familiefar.

I seks år besto livet hans av dop, kriminalitet og vold. Til slutt endte han i retten tiltalt for to drapsforsøk. Kameraten Alex Fuica ble dømt, men Mikael var heldig og kunne forlate rettssalen som en fri mann.

Det ble vendepunktet. Enten måtte dette livet ta slutt, ellers ville det gå rett til helvete.
Mikael er en av de få som har klart det. Å få livet på rett kjøl. Leve som et A4 menneske. De han tidligere lo av. Men han trives utmerket som A4 og far til to små barn. Nå er han den myke, ansvarsfulle mannen med fast jobb – og en fremtid.

Og når du møter Mikael avslører han fort at han er en mann med mange positive ressurser. En av disse er viljestyrke som du må ha mye av for å dra deg ut av dopmisbruket og gutta i gjengen – som stadig frister med nye kriminelle opplegg og fester.

Mikael kommer lett i kontakt med folk, er åpen, blid og sjarmerende. Det har vært en glede å bli kjent med han og han bidrar med en sterk historie i boken min.

En av utfordringene hans har vært å tilpasse seg et normalt liv i samfunnet. Det å prate ”small talk” med streite folk, og ikke bruke gjengspråk der kriminelt tenkesett ligger i bunnen.

Da boken ble lansert i begynnelsen av september i år var vi gjester i God Morgen Norge på TV2 og NRK nyheter. Det medførte et solid løft for Mikael. En anerkjennelse for at han tør å dele av sine kostbare erfaringer. Og så var det stor stas å oppleve at noen av Norges mest kjente mennesker plutselig dukket opp.

 Da vi ventet på å komme inn i NRK-studio sto plutselig både Jens Stoltenberg og Siv Jensen nesten ved siden av oss midt i en hektisk valgkamp. Jens hilste blidt på oss. Etterpå takket Mikael meg for å ha vært med på en stor dag. Det kjennes bra å ha gitt et lite bidrag til at den tidligere råtassen nå kan fortsette et lovlydig liv.Comments