Eks-rockerboss dømt for vanvidskørsel

Danske Jim Tinndahn i retten i Malmø for nogle uger siden, hvor sagen mod ham startede. (Foto: Tomas Leprince/Expressen)
Det koster den tidligere Bandidos-boss Jim Tinndahn ni måneder bag tremmer, at han i 2012 kørte galt i sin bil, mens han var påvirket af alkohol.

Den hensynsløse kørsel endte i en ulykke, som gjorde hans passager Carlos Åkesson svært hjerneskadet. Det fremgår af dommen, der er afsat i Malmö Tingsrätt mandag, og som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

54-årige Jim Tinndahn, der i dag er bosat i Danmark, er blevet dømt for spirituskørsel samt for legemsbeskadigelse og grov uagtsomhed i trafikken - blandt andet fordi han kørte alt, alt for stærkt.

Forsvandt sporløst
Af dommen fremgår det, at han ifølge de retstekniske undersøgelser ligeledes havde røget hash mindre end otte timer før ulykken, ligesom niveauet af kokain i hans blod var 'temmelig højt', da blodprøven blev taget tre timer efter ulykken.

Det slap han dog for at blive retsforfulgt for, fordi sagen var forældet, men det har haft betydning i forhold til dommen for hensynsløs kørsel. Ulykken skete ved Malmø 7. oktober 2012, og inden sagen nåede for retten forsvandt den tidligere Europa-præsident sporløst.

Se også: Rockerboss for retten: Nægter hensynsløs kørsel ved dødsulykke

Det betød, at det svenske politi ikke kunne finde ham, da Carlos Åkesson pludselig døde, og sagen derfor blev ændret til en dødsulykke. I sidste ende slap han dog for tiltale for Åkessons død, fordi det blev vurderet, at det ikke var en direkte konsekvens af ulykken.

Jim Tinndahn i velmagtsdagene som Europa-præsident. I dag har han ikke længere tilknytning til rockergruppen, slog han fast i retten tidligere på måneden. (Foto: Joachim Adrian) 
Jim Tinndahn i velmagtsdagene som Europa-præsident. I dag har han ikke længere tilknytning til rockergruppen, slog han fast i retten tidligere på måneden. (Foto: Joachim Adrian)
  
Han blev tiltalt i oktober i år, efter hans danske advokat tog kontakt til det svenske politi og lod dem vide, at han var klar til at samarbejde. Selv har 54-årige Tinnddahn nægtet både spiritus- og narkokørsel gennem hele sagen, men erkendte, at han sad bag rattet i sin Audi Q7, da den kørte galt.
Det skete, fordi han netop havde fået skiftet dækkene på firehjulstrækkeren, forklarede eks-rockeren, der var en toneangivende figur under 'den nordiske rockerkrig', da han vidnede i retten for 14 dage siden.

Han har ikke erkendt at have kørt for stærkt, men under retssagen kom det frem, at han er målt til at have kørt 179 kilometer i timen på en strækning, hvor grænsen lød på 70. Det er han ligeledes blevet dømt for.
- Jeg mindes ikke, hvilken hastighed, jeg kørte med, lød det blot fra den danske eksrocker.

Brød sammen i rettenHer brød han også sammen foran dommeren, da han blev spurgt ind til sine personlige forhold.
- Jeg forsøger at leve et normalt liv, hvis man nu kan kalde det for et normalt liv, svarede Tinndahn sin forsvarer og fortalte også, at han lider af angst og depression efter ulykken.
Samtidig slog han fast, at han ikke længere har nogen aktiv tilknytning til Bandidos.

Se også: Eks-rockerboss brød sammen i retten

Lena Nihlgård Åkesson, Carlos Åkessons mor, har tidligere sagt til Kvällsposten, at familien ikke ønskede at overvære retssagen, fordi de ikke 'orkede at møde chaufføren i retten'.
- Vores søn mødte en værre straf, end hvis han var død på stedet. Han blev en grøntsag og blev pinet i to år, før han døde. At anklageren ikke rejser tiltale for uagtsomt manddrab er en gåde for os, sagde hun dengang.

Om dommen siger Tinndahns advokat Sven-Eric Ohlsson, at den formentlig vil blive anket.
- Jeg har ikke haft tid til at tale med min klient endnu, men ni måneders fængsel har jeg svært ved at tage til mig. Vi skal snakke om, hvad vi skal gøre, men jeg synes, det peger mod at anke. Det kommer jeg til at sige til ham, siger han til Expressen.
 
 

Comments