Explosion på nattklubb i centrala Stockholm

En okänd person har kastat in ett explosivt föremål på Berns salonger i Stockholm. Det blev en kraftig smäll som orsakat skador på lokalen.
– Det är avspärrningar så att man inte ska komma nära restaurangen, säger Carina Skagerlind, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Bildspel: Klicka för att starta
– Det är något som har exploderat. Det har smällt till ordentligt i restaurangen, säger Carina Skagerlind vid polisens kommunikationscentral i Stockholm.
Ett stort område kring lokalen är avspärrat så att ingen ska komma nära restaurangen, meddelar polisen. Avspärrningarna påverkar inte trafiken.

Personal inne i lokalen

– Vi har tekniker där på plats i detta nu, säger Carina Skagerlind som sedan bekräftar att bombgruppen också kopplats in.
Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.
Ett par ur personalen befann sig i lokalen, som annars var nedsläckt, under natten, uppger polisen. Ingen person ska dock ha kommit till skada.
– Jag gissar att det är en del glassplitter där, säger Carina Skagerlind.
Ingen person är gripen eller misstänkt.
Enligt Aftonbladets reporter Kristoffer Olofsson, som är på plats, har polisen spärrat av nästan hela Berzelii park som ligger precis utanför Berns. En caféägare som har jobbet inom avspärrningarna fick vända på klacken när han kom till platsen.
– De som bor i gränderna här släpps in men inga andra, säger Kristoffer Olofsson.
Utifrån syns minst två rutor på fasaden som är krossade.
– Lyset är släckt vid de dörrarna. Polisens tekniker är här nu och har gått längs fasaden och pekat, säger Kristoffer Olofsson.

Skott för två veckor sedan

För två veckor sedan avlossade en man flera skott mot entrédörren till nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i centrala Stockholm. Det är samma ägare, Stureplansgruppen, som till Berns. Flera vittnen uppgav för Aftonbladet att skytten var en mörkklädd man som kom till platsen i en mörk bil.
– Jag blev helt chockad, sa ett vittne till Aftonbladet då.

Comments