Hells Angels til danskene: - Ikke skyld på flyktningene

 VIL IKKE SKYLDE PÅ FLYKTNINGENE:  Hells Angels i Danmark går ut mot Danmark, EU og Nato etter at beboere i Nyborg uttrykte at de heller ville ha Hells Angels som naboer enn flyktninger. Her et illustrasjonbilde fra Tyskland tatt i 2012. Foto: FREDRIK VON ERICHSEN
I forrige uke gikk politiet i Fyn ut og uttalte at de ønsket å drive Hells Angels ut av byen Nyborg.

Politiets utspill fikk en noe annerledes mottagelse fra leserne enn de hadde ventet seg, ifølge Fyns Stiftstidende.

- Danske kvinner ville vært bedre beskyttet i en gate der Hells Angels medlemmer bor enn i en gate med muslimer og deres sykelige kvinnesyn, skriver en av leserne i en artikkel publisert av avisa.

Fikk motreaksjon fra Hells Angels

- Man kan godt ta i mot 500 flytninger med flag og full fest, men om det kommer to MC-klubbmedlemmer, så er folk på med en gang og forteller forferdelige ting, skriver en annen.

Dette gikk ikke uten reaksjoner fra Hells Angels selv.

Den omstridte motorsykkelsklubben kom onsdag ut med en pressemelding der de takket for støtten, men ikke sa seg enig i bildet leserne malte i den regionale avisa.

- Det er ikke flyktningenes skyld at de søker seg til et tryggere og bedre sted, skriver de i en pressemelding og henviser heller folk til å rette harmen sin mot politikerne.

- Rett sinnet deres mot myndighetene

I pressemeldingen står det at organisasjonen oppfatter handlingene til Danmark, EU og Nato, samt oljeindustrien og våpenhandleres framferd som årsaken til flyktningskrisen.

- Det er her velmenende borgere burde rette sitt sinne når det gjelder dagens ulykkelige situasjon i Europa, skriver Hell Angels.

Siden Hells Angels la ut pressemeldingen har budskapet til organisasjonen blitt delt et titalls tusen ganger på danske nettsteder, en spredning som kan tyde på at pressemeldingen vekker oppsikt.

- Omdømmebygging

BI-professor i IT-strategi Petter Gottschalk blir likevel ikke overrasket da han får høre om utspillet. Han mener at dette er typisk for organisasjonens framferd.

- Dette er omdømmebygging.  De er veldig opptatt av å bedre sitt omdømme blant folk flest og vil gjerne framstå en kul guttegjeng som driver med sykler, sier Gottschalk til Dagbladet om organisasjonen.

- Framstår annerledes for folk enn for politiet

Han viser til at NRK tidligere har omtalt at 70 prosent av organisasjonens fullverdige medlemmer i Norge er straffedømte.

Blant annet derfor tror Gottschalk at politiet på Fyn trolig har gode grunner når de ønsker å drive Hells Angels ut av Nyborg.

- Likevel er også politiet i bunn og grunn av at folk er enige i det de gjør, og folk flest vet mye mindre om Hells Angels enn det politiet vet.  Derfor har Hells Angels hatt en tydelig strategi der de forsøker å framstå annerledes utad enn de gjør for politiet, sier Petter Gottschalk til Dagbladet.

Comments