Hvad skulle fire barndomsvenner med to maskinpistoler?

Hvad skulle fire barndomsvenner med to maskinpistoler?
Det er spørgsmålet i en sag, der i dag er startet ved Retten i København, hvor fire unge mænd i alderen 22-25 år er tiltalt for våbenbesiddelse.

 
 
De fire tiltalte blev anholdt 28. maj sidste år på Øresundsbroen, efter at svensk politi tilsyneladende havde fået nys om gruppens køb af to maskinpistoler af svenske våbenhandlere i Malmø.
Tre nægter sig skyldig, mens den fjerde - en 25-årig jurastuderende - delvist erkender at have været i besiddelse af de kraftige våben.

Skulle aflevere maskinpistolerDen unge jurastuderende fortalte under dagens retsmøde, hvordan han i en længere periode fra 2014 og frem til foråret 2015 blev afpresset af en ukendt gerningsmand.

- Han mente, at jeg skyldte ham 100.000 kroner. Og fordi jeg var jurastuderende, så mente han også, at jeg havde den slags penge, forklarede den 25-årige mand til retten.

Ifølge den 25-årige tiltalte indgik han derfor to uger før sin anholdelse på Øresundsbroen en aftale med afpresseren om at transportere en hvid pose til en adresse i Danmark.

Derudover skulle han ifølge sin egen forklaring betale 25.000 danske kroner til afpresseren for at være kvit.
- Jeg måtte ikke se, hvad der var i posen, men den var tung, og jeg havde selv set, at der var nogle patroner i, forklarede den 25-årige til retten.

Ifølge jura-studenten placerede han efterfølgende posen med de to maskinpistoler i bilens bagagerum for at kunne aflevere dem senere på dagen 28. maj, som var aftalen med afpresseren.

De andre vidste ikke nogetI mellemtiden havde den 25-årige jurastuderende dog også aftalt med sine tre barndomsvenner, at de skulle til Malmø for at shoppe først.

Se også: Anholdt med maskinpistoler: - Vi er livsfarlige for Vesten

Ifølge den 25-årige jurastuderende var ingen af hans tre kammerater derfor klar over, at han havde våben med i bagagerummet, da de fire venner kørte fra Nørrebro til Malmø i to forskellige biler 28. maj sidste år.

Omvendt er det politiets teori, at de fire venner i forening tog til Malmø med det formål at købe flere maskinpistoler til et ukendt formål.

Det er under den flere måneder lange efterforskning dog ikke lykkedes dansk politi at klarlægge, hvad de fire venner skulle bruge våbnene til, og derfor er de blot tiltalt for våbenbesiddelse.
Men under sagens forelæggelse er det i dag kommet frem, at der på to af de tiltaltes bopæl i København er fundet materiale af religiøs karakter. Herunder diverse religiøse skrifter fra Hitz but tahrir.

Under politiets ransagning af de fire tiltaltes hjem, fandt man også walkie-talkies, seks par handsker og seks opladte mobiltelefoner med tilhørende simkort, som lå klar til brug.

Comments