Kjørte bil med fem ulike narkotiske stoffer i kroppen

Den ene av de tiltalte, en mann i starten av 30-årene, er dømt for bruk av kokain og metamfetamin, oppbevaring av skytevåpen samt kjøring i rusa tilstand uten gyldig førerkort.

Ved ett tilfelle unnlot mannen å stoppe for politiet, selv etter at en patruljebil ved flere anledninger ga signaler om at mannen måtte stoppe. 33-åringen skal ha holdt vesentlig høyere fart enn det som var tillatt, og det skal ifølge vitneforklaringer ha oppstått flere farlige situasjoner. Til slutt parkerte den tiltalte bilen midt i veibanen, og løp fra stedet. Han ble etter kort tid funnet og brakt inn av politiet. Mannen var da påvirket av en rekke berusende og bedøvende midler.

Han skal også ha brutt seg og stjålet en bankterminal fra en pub, ved å klippe over en hengelås og knuse et vindu.

En del av en større operasjon

Saken er bygget på en omfattende kommunikasjonskontroll der telefonavlytting står for en vesentlig del av bevismaterialet. Politiet forklarte i retten at opptakene stammer fra en større politiaksjon som var rettet mot motorsykkelklubben Hells Angels. Den ene av de tiltalte har innrømmet å ha tilknytning til klubben.

Den andre tiltalte i saken, en mann i slutten av 30-årene, skal ha oppbevart og overlevert kokain, amfetamin og hasj til andre.
Han må i tillegg til fengsel betale en bot på 10 000 kroner.

Comments